Papa Francisc, vizită în Malta

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Papa organizează un prânz pentru săracii și persoanele fără adăpost din Roma
Papa organizează un prânz pentru săracii și persoanele fără adăpost din Roma

Papa Francisc va efectua o vizită de două zile pe insula Malta, începând de sâmbătă, unde va pune din nou situația migranților în centrul mesajului său. După Ioan Paul al II-lea și Benedict al XVI-lea, Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, este al treilea pontif care vizitează insula Malta, unde catolicismul este religia oficială. Pontiful argentinian a anunțat că se va ruga în grota în care a locuit Sfântul Pavel, timp de trei luni, în jurul anului 60, după ce corabia sa, cu care se îndrepta spre Roma, a naufragiat.

În cadrul vizitei la Malta, care a fost amânată de mai multe ori, Papa va lansa o cerere de solidaritate cu migranții, în țară care trăiește cu o mare presiune migratorie, fiind o poartă importantă spre Europa. Pe lângă problema migrației, pontiful va vorbi despre consecințele conflictului din Ucraina și despre milioanele de ucraineni care sunt nevoiți să-și părăsească țara din cauza invaziei ruse.

Francisc, mare apărător al migranților, a atras atenția în repetate rânduri că Mediterana a devenit un „cimitir” pentru cei care își riscă viața pentru un viitor mai bun. Aceasta este a 36-a călătorie în străinătate a pontifului argentinian de la alegerea sa din 2013 și prima din 2022.

Sâmbătă, pontiful va vizita Valletta, Rabat, Floriana și va călători cu catamaranul spre insula Gozo, unde se va ruga la Sanctuarul Național Ta' Pinu. Duminică, Papa Francisc va vizita grota Sfântului Paul, patronul insulei, și va celebra Liturghia și Angelusul la Floriana, lângă Valletta, în fața a aproximativ 10.000 de credincioși.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel