Papa Francisc, revoltat de conflictul din Fâșia Gaza: "Mor copii nevinovați! E teribil și inacceptabil!" 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

 Din balconul din Piaţa Sf. Petru, Papa Francisc a lansat tradiţionalul mesaj duminical. Suveranul Pontif i-a salutat pe credincioşi şi apoi a vorbit despre conflictul care a inflamat Orientul Mijlociu în ultimele şapte zile, notează Rai News.

Peste 150 de persoane, printre care şi zeci de copii, au căzut victime atacurilor dintre Fâşia Gaza şi Israel,

„Urmăresc cu mare îngrijorare ceea ce se întâmplă în Ţara Sfântă în aceste zile. Ciocnirile armate violente dintre Fâşia Gaza şi Israel s-au intensificat şi riscă să escaladeze într-o spirală de moarte şi distrugere. Prea mulţi morţi nevinovaţi, chiar şi copii, acest lucru fiind teribil şi inacceptabil. Moartea lor este un semn că nu vrem să construim viitorul, ci vrem să-l distrugem,” a spus Papa Francisc.

Conflictul dintre israelieni şi palestinieni "este o rană gravă în fraternitatea dintre cetăţeni."

"Unde va duce ura şi răzbunarea? Ne gândim cu adevărat la construirea păcii prin distrugerea celuilalt? Dumnezeu a creat fiinţe umane egale, apoi, în numele lui Dumnezeu, fac apel la calm şi le cer celor care au responsabilitatea pentru aceasta să oprească ciocnirea armelor şi să parcurgă cărările păcii, tot cu ajutorul unităţii internaţionale,” a adăugat Papa, conform Mediafax.

Bilantul conflictului Israel-Palestina a dus până acum la uciderea a cel puțin 41 de copii

 

Cel puțin 149 de oameni au fost uciși în Gaza de când au început violențele, luni, inclusiv 41 de copii, au declarat oficialii din domeniul sănătății. Israelul a raportat 10 morți, inclusiv doi copii.

Delegați din SUA, Egipt și ai Națiunilor Unite au încercat să restabilească calmul, dar nu au obținut semne de progres. Consiliul de Securitate al ONU urmează să se întâlnească duminică pentru a discuta despre cel mai grav conflict israeliano-palestininian din ultimii ani.

Atât Israelul, cât și Hamas au insistat că vor continua ostilitățile, la o zi după ce Israelul a distrus o clădire cu 12 etaje din orașul Gaza, care găzduia operațiunile Associated Press și Al Jazeera.

Armata israeliană a declarat că imobilul este o țintă militară legitimă, care adăpostește birouri ale Hamas și că a avertizat civilii să iasă din clădire înainte de atac.

Într-o explozie de atacuri aeriene duminică devreme, Israelul a vizat casa lui Yehya Al-Sinwar, care din 2017 a condus aripile politice și militare ale Hamas din Gaza, a declarat postul de televiziune al grupului.

Un alt atac aerian a ucis un neurolog din Gaza și i-a rănit soția și fiica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel