Papa Francisc către italieni: „Nu vă grăbiţi să sărbătoriţi victoria împotriva coronavirusului”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Papa Francisc compară războiul dus de Rusia contra Ucrainei cu planul de exterminare nazist împotriva evreilor / sursa foto: Facebook
Papa Francisc compară războiul dus de Rusia contra Ucrainei cu planul de exterminare nazist împotriva evreilor / sursa foto: Facebook

Papa Francisc i-a avertizat duminică pe italieni să nu lase garda jos împotriva coronavirusului, acum că rata contagierilor a scăzut, şi le-a cerut să respecte regulile impuse de guvern în privinţa păstrării distanţei şi a purtatului măştii, informează Reuters.

Papa Francisc, care s-a adresat unei mulţimi de câteva sute de persoane strânse în piaţa St. Petru pentru binecuvântarea de duminică, a reacţionat la aplauzele care au izbucnit atunci când le-a spus enoriaşilor că prezenţa lor, deşi redusă, este un semn că Italia a depăşit faza acută a pandemiei.

„Aveţi grijă. Nu vă strigaţi victoria prea repede”, i-a avertizat suveranul pontif, abătându-se de la textul pregătit în avans.

Aproape 34.000 de oameni au murit în Italia de coronavirus, statul european situându-se pe a patra poziţie în ceea ce priveşte numărul de decese de COVID-19 după SUA, Marea Britanie şi Brazilia.

„Trebuie să respectăm regulile în continuare. Slavă Domnului, ce-i mai greu este pe cale să treacă, dar numai dacă respectăm regulile stabilite de autorităţi”, a insistat papa Francisc, care a adăugat că nimeni nu trebuie să uite că boala continuă să facă multe victime în alte ţări. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel