Papa Francisc cere deschiderea coridoarelor umanitare

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Papa Francisc a cerut astăzi întregii comunității internaționale să deschidă coridoare umanitare pentru a-i primi pe ucrainenii care fug din țară și caută refugiu, anunță swissinfo.ch.

Sfântul Părinte a spus, după rugăciunea Angelus, „cine face război uită umanitatea, nu se preocupă de viața oamenilor, ci mai degrabă își pune interesele și dorința de putere înaintea lor. Se lasă purtat de logica diabolică a armelor și se distanțează de oamenii obișnuiți, care doresc pacea”.

Papa Francis a făcut apel către credincioși să postească și să se roage pe 2 martie, în Miercurea Cenușii, pentru pacea în Ucraina și sfârșitul războaielor.

Sâmbătă, pontiful a avut o conversație telefonică cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în care și-a exprimat „durerea profundă” pentru războiul declanșat de invazia rusă. În cursul zilei de vineri, Papa Francis s-a deplasat personal la ambasada Rusiei pentru a-l întâlni pe ambasadorul Alexander Avdeev. În aceeași zi, a vorbit la telefon cu șeful Bisericii Greco-Catolice Ucrainene, Sviatoslav Shevchuk, căruia i-a garantat că va face” tot ce poate în această situație”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel