Panică pe Facebook. Afectează UN MILION de utilizatori din România

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Un anunț al Facebook a creat panică în rândul internauților români. 

Managerii platformei de socializare au anunțat că vor șterge din grupurile de Facebook toți utilizatorii care nu au vizitat grupurile în care s-au înscris măcar o dată în ultimele luni. Astfel, la nivelul României, vor fi curățate mii de grupuri unde se discută politică și estimările arată că ar putea viza un milion de utilizatori de Facebook români. 

Administratorii grupurilor au primit deja aceste mesaje. Operațiunea a început de aproximativ o săptămână, astfel că anumite grupuri care depășeau 100 000 de utilizatori au rămas la jumătate față de numărul inițial de persoane. De asemenea, alte grupuri de discuții polticie au fost raportate și au dispărut. Mesajul primit de administratorii grupurilor majore, deveniți deja 'influenceri' motivează că mulți utilizatori ar fi fost intruduși abuziv în grupuri de către alte persoane, doar pentru a spori artificial impactul grupului. 

Din câte se pare, acțiunea Facebook face parte din pachetul de măsuri pe care compania îl pregătește pentru stoparea răspândiri fake news-urilor. Totodată, share-urile postate excesiv de aceleși persoane sunt șterse de roboții contului de socializare.

Impactul ar putea fi unul major în condițiile în care în România urmează o serie importantă de alegeri. Primul test va fi reprezentat de alegerile prezidențiale, însă Facebook ar putea juca un rol deosebit de important în alegerile prezidențiale din țara noastră, la fel cum s-a întâmplat și în 2014. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel