Panică pe cel mai mare aeroport din Israel, după ce pasagerii au primit fotografii amenințătoare: Zbor anulat chiar înainte de decolare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Comandantul unui zbor al AnadoluJet - o companie aeriană low-cost din Turcia - a oprit operațiunile de decolare de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, după ce pasagerii au primit brusc pe smartphone-uri imagini tulburătoare cu dezastre aeriene.

Comandantul unui zbor al AnadoluJet - o companie aeriană low-cost din Turcia - a oprit operațiunile de decolare de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, după ce pasagerii au primit brusc pe smartphone-uri imagini tulburătoare cu dezastre aeriene. Aeronava se afla în faza de "rulare" și urma să decoleze, dar copilotul a preferat să anuleze din motive de siguranță.

Zbor anulat chiar înainte de decolare

 

Pasagerii și membrii echipajului au fost scoși din avion, iar bagajele lor au fost inspectate din nou. Principalii suspecți în ceea ce pare a fi un atac al hackerilor au fost tineri israelieni, care au fost reținuți și interogați de poliție, iar zborul a fost întârziat cu aproape cinci ore, când s-a constatat că nu exista niciun pericol.

Avionul Boeing 737 al companiei AnadoluJet, cu 160 de persoane la bord, se îndrepta spre pista de decolare când pasagerii au alertat echipajul că au primit în același timp fotografii cu mai multe catastrofe aeriene; printre imagini se aflau cele ale zborului Turkish Airlines prăbușit în Olanda în 2009 și cele ale unui alt avion prăbușit în Statele Unite în 2013.

Site-ul israelian de știri Ynet a relatat că imaginile au fost partajate prin intermediul AirDrop, un serviciu Apple care permite utilizatorilor să trimită fișiere de pe un dispozitiv Apple pe distanțe scurte. De fapt, toate imaginile fuseseră primite de pe iPhone-uri.

Panică pe cel mai mare aeroport din Israel, după ce pasagerii au primit fotografii amenințătoare

 

Verificările ulterioare efectuate de personalul de securitate nu au relevat nicio problemă deosebită, astfel că pasagerilor li s-a spus că pot fie să se îmbarce din nou în avion spre Istanbul, fie să rămână în Israel.

Incidentul are loc la două săptămâni după o altă alarmă de securitate la Aeroportul Ben Gurion: o familie americană a arătat un proiectil de artilerie personalului de la check-in, explicând că intenționa să îl ia acasă ca suvenir.

Aeroportul internațional Ben Gurion este un Aeroport internațional în Tel Aviv, Israel. Acest aeroport este principalul aeroport internațional în Israel și cel mai mare aeroport din Israel.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel