Panglică tăiată la inaugurarea unei... toalete, într-o școală din Republica Moldova

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: stirileprotv.ro
Sursa foto: stirileprotv.ro

Dacă în România cetățenii în prag de alegeri politicienii inaugurează linii de Metrou, pasaje sau grădinițe, în Republica Moldova alegătorii au fost surprinși să asiste la tăierea unei panglici la inaugurarea unei... toalete.

În școala din localitatea Hiliuți din raionul (așa se numesc județele peste Prut) Râșcani a fost amenajată o toaletă. Prilej pentru care un deputat, șeful raionului, primarul, directorul școlii s-au înghesuit pe ușa toaletei, s-au călcat pe picioare ca să taie panglica.

Cu adevărat scandalos este altceva. Doi copii au fost puși să țină de panglică în toaletă. Un singur oficial a purtat mască.

Iar ca lumea să afle de isprava politicienilor moldoveni, poza a fost distriubuită pe rețelele de socializare de preşedintele raionului Râșcani, potrivit protv.md.

Vasile Secrieru, președintele raionului Râșcani: În primul rând el nu a fost inaugurat cu fast, a fost preşedintele raionului, împreună cu deputatul din teritoriu.
Reporter: Dar panglică roşie, care a stârnit atâta critică, de ce a fost?
Vasile Secrieru: Posibil a stârnit critică din cauza celor care până la ziua de azi nu au reuşit să construiască astfel de condiţii pentru elevi.

 

„Copiii mergeau acasă la veceu”

 

Potrivit acestuia, școala din Hiliuți nu a avut până acum toaletă nici în şcoală şi nici măcar afară, aşa că ei erau nevoiţi să meargă la baie tocmai acasă, în timpul pauzelor, sau să aştepte până se încheie orele.

Vasile Secrieru, președintele raionului Râșcani: “Poate multă lume nu cunoaşte, veceu nu era nici afară, nu era şi Consiliul Raional Rascani a alocat în acest sens 12.000 de lei şi deputatul prin amendament a alocat 70.000 de lei. Copiii mergeau acasă la veceu.”

Sărbătoarea inaugurării toaletei de la Hiliuti a fost criticată pe rețelele de socializare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel