Pandemia de coronavirus a anulat mai mult de 90% din zborurile internaționale

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Companiile aeriene au redus capacitatea zborurilor internaționale la doar o jumătate de milion de locuri pe săptămână de la o medie de 5,9 milioane înainte ca coronavirusul să închidă granițele și cererea de călătorie, potrivit OAG Aviation Worldwide.

„Nu există cerere deci companiile aeriene internațioanele nu au cum să zboare", a scris analistul OAG, John Grant, într-o postare din 20 aprilie, transmite Bloomberg.

Grand a mai adăugat că 9 din 10 zboruri din țări precum SUA, Japonia și Indonezia vor fi zboruri interne în această săptămână.

Capacitatea totală pentru rutele internaționale și interne a scăzut la 29,8 milioane de locuri, în depreciere cu peste 70% comparativ cu ianuarie și ar putea coborâ sub 29 de milioane săptămâna viitoare, deoarece se preconizează mai multe reduceri de personal. Nimeni nu ar fi putut să se gândească că aproape trei sferturi din capacitatea globală să fie redusă în doar 14 săptămâni, a scris Grant, potrivit Știrile PRO TV.

O reducere a nivelului de capacitate de 30 de milioane de locuri evidențiază cât de dăunătoare este pandemia pentru industria aeriană, a mai spus Grand.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel