Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Se manifestă într-un mod blând. Vaccinul a funcționat excelent”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Pacientul zero al variantei Omicron din Italia și-a infectat toată familia, după ce a venint din Africa de Sud în Peninsulă pe 11 noiembrie. A aterizat cu avionul pe aeroportul din Fiumicino și s-a dus direct acasă.

„Având în vedere simptomele ușoare ale mele și ale familiei mele, care s-a infectat și care include persoane între 8 și 81 de ani, pot spune că infecția s-a manifestat într-un mod blând. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”, a spus pacientul zero al variantei Omicron din Italia, care face cunoscut faptul că este izolat și monitorizat îndeaproape de medici și autoritățile sanitare.

Între timp, toți cei 133 de pasageri ai zborului din Africa de Sud, care a aterizat la Fiumicino pe 11 noiembrie, au fost testați, urmând ca secvențierea să fie făcută la Institutul Spallanzani, pentru a verifica alte cazuri de infectare cu varianta Omicron. Regiunea Lazio, odată ce a avut lista de pasageri, a aranjat imediat testarea și urmărirea pasagerilor. 

 

S-a dispus monitorizarea pasagerilor

 

S-a dispus monitorizarea pasagerilor care sosesc pe aeroportul Fiumicino din zone cu risc după cazul primului infectat cu varianta Omicron înregistrat în Italia. În cazul pasagerilor care sosesc din zone cu risc, sursele de securitate aeroportuară susțin: „companiile aeriene sunt obligate să predea listele de pasageri, pentru a fi apoi supuse controalelor de sănătate obișnuite”.

În plus, acești călători sunt obligați, înainte de a intra în Italia, să completeze Formularul de localizare a pasagerilor, formularul de localizare digitală și să fie supuși unui tampon molecular sau antigenic cu 72 de ore înainte de călătorie. De asemenea, trebuie să comunice intrarea în Italia Departamentului de Prevenire al companiei de asistență medicală responsabilă pentru zonă și trebuie să ajungă la destinația finală numai cu un vehicul privat și să fie supuși izolării fiduciare indicate în Formularul de localizare a pasagerilor timp de 10 zile.

 

La momentul plecării din Africa nu avea simptome și era negativ la Covid

 

Pacientul din Caserta, infectat cu varianta Omicron, este un angajat Eni și ar fi aterizat pe aeroportul Fiumicino, după ce a părăsit Africa de Sud - venind din Mozambic - pe 11 noiembrie. La momentul plecării nu avea simptome și era negativ la Covid.

După ce a ajuns pe aeroportul din Roma, a plecat acasă pentru a petrece câteva zile cu familia în Caserta, unde locuiește cu soția, doi copii și doi socri. Pe 15 noiembrie a plecat cu avionul, relatează Repubblica, de la aeroportul Capodichino (Napoli) la Milano pentru a fi supus unui control medical programat de compania sa. Prin urmare, ar fi trebuit să se întoarcă în Mozambic.

Pe 16 noiembrie, după o noapte petrecută într-un hotel din capitala lombardă, se duce la unitatea sanitară pentru vizită și este supus și unui tampon Covid. În aceeași zi pleacă din Milano spre Fiumicino unde ar fi trebuit să se îmbarce pentru a se întoarce în Africa, dar în timpul călătoriei este informat că este pozitiv Covid, apoi se întoarce acasă la Caserta.

Rezultatele secvențierii pe materialul genetic al celor cinci membri ai familiei managerului din Caserta, care a contractat varianta Omicron sunt așteptate în următoarele ore, cel mai probabil mâine. Acest lucru a fost anunțat de directorul general al ASL din Caserta Ferdinando Russo. Tampoanele efectuate până acum au evidențiat pozitivitatea față de Covid a soției managerului, socrii și a doi copii, care locuiesc în aceeași casă, iar acum se așteaptă confirmarea că este și pentru ei varianta sud-africană.

Analizele vor indica că și membrii familiei sale sunt pozitive, iar clasele celor doi copii sunt plasate în carantină. În urma apariției alarmei Omicron, se fac perspective asupra cazului său, provenind de la bărbatul tocmai din zona de risc. Analizele spitalului Sacco din Milano au secvențiat noua variantă. Cursa de urmărire a contactelor bărbatului, în timpul șederii sale în Italia, a început atât în ​​Lombardia, cât și în Campania.

 

„Situația este sub control”

 

Condițiile de sănătate ale „pacientului zero” și ale celor cinci membri ai familiei, care conviețuiesc sunt bune: la toți cei patru adulți, toți vaccinați, și doi copii.

Situația este sub control”, spune directorul general al ASL din Caserta Ferdinando Russo. „Pacientul zero și membrii familiei sale au o încărcătură virală foarte scăzută, iar asta, mă refer în special la adulți, care se datorează faptului că sunt vaccinați cu două doze”.

Russo subliniază că ASL continuă să urmărească situația din partea școlii „cu cea mai mare atenție”, cu cele două clase elementare urmate de copiii managerului în izolare preventivă. 

Pacientul italian afectat de varianta Omicron „nu a avut contact cu alte persoane, în regiunea Lombardia”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel