Alertă pe Henri Coandă: Pasager suspect de gripa chineză, blocat pe aeroport

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Un pasager care venea de la Tel Aviv cu o cursă Ryanair a fost oprit pe Aeroportul Henri Coandă în urmă cu puțin timp, acesta fiind suspect că ar fi infectat cu coronavirusul care a alertat întreaga planetă, anunță Realitatea PLUS.

UDPATE 2! Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că nu există suspiciuni potrivit cărora cetățeanul israelian ar fi infectat cu noul virus din China.

Vezi aici detalii: Raed Arafat, precizări despre pasagerul suspect de coronavirus blocat pe Aeroportul Henri Coandă

UPDATE 1! Mesajul oficial al Aeroportului Henri Coandă:

Astazi, 25 ianuarie, comandantul cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv -București, a solicitat prezența unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului ca un pasager prezenta unele simptome de gripa. Aeronava a aterizat la ora 15.51 si, după intervenția serviciului medical al aeroportului, pasagerul a fost preluat de o ambulanță 112 și transferat la spitalul Matei Balș.

Toate masurile au fost luate in conformitate cu protocolul si procedurile medicale in vigoare. Ca urmare a verificarilor efectuate personalul specializat al autoritatii in domeniu, ceilalti 178 pasageri au fost debarcati pe flux normal.

Știre inițială

Bărbatul a fost preluat de echipajele medicale de la Aeroportul Henri Coandă, fiind suspect de coronavirus, virusul ucigaș originar din China care face ravagii în lume. Acesta a fost blocat, izolat și transportat la Institutul Matei Balș.

Potrivit surselor Realitatea Plus, pasagerul s-a plâns comandantului aeronavei că nu se simte bine, prezentând simptomele unei gripe. Căpitanul a alarmat la rândul său autorităţile sanitare din România şi personalul medical de pe Aeroportul Henri Coandă.

Se pare că bărbatul a fost în China acum câteva luni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel