Pacient găsit înjunghiat pe patul spitalului din Giurgiu. Directorul: "De acum, la ATI se va intra doar în chiloți" 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Giurgiu, Dragoş Chivu, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că la secţia ATI a spitalului vor fi montate camere de supraveghere, iar procedura de admisie a pacienţilor în secţie se va face doar în chiloţi, fără obiecte personale.

Potrivit acestuia, măsurile au fost luate după ce, în urmă cu două săptămâni, un pacient infectat cu SARS-CoV-2 internat pe secţia ATI a spitalului a fost găsit cu opt plăgi înjunghiate în zona pieptului, cu un briceag pe care l-ar fi deţinut în bagaje, şi a decedat la câteva ore după acest eveniment, în ciuda eforturilor de resuscitare ale medicilor.

Totodată, a fost declanşată o anchetă disciplinară, iar medicul care a fost de gardă în ziua respectivă nu va mai face gărzi până la terminarea cercetărilor, în condiţiile în care evenimentul nu a fost consemnat în foaia de observaţii şi în raportul de gardă, iar Poliţia a fost anunţată abia după cinci ore.

Moarte suspectă la spitalul din Giurgiu



Reamintim că şi poliţiştii au demarat în legătură cu acest caz cercetări pentru moarte suspectă.

"Am desfăşurat o anchetă internă după ce un pacient în vârstă de 57 de ani, aflat pe secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, a fost găsit autoînjunghiat în data de 9 martie 2023, la ora 5,30 (...) În urma anchetei interne, din declaraţiile date de colegii care au fost pe tură reiese că la 3,30 a fost ultima vizită fizică în salon (...) La 5,30 nu s-a declanşat nicio alarmă, era stabil, conform monitoarelor, chiar înjunghiat aşa, dar a fost descoperit plin de sânge. Iniţial s-a crezut că este sânge provenit de la extragerea cateterului venos central ce era pe artera femurală stângă şi care era smuls", a declarat directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Dragoş Chivu.

El spune că pacientul a fost găsit de cadrele medicale de la ATI cu un briceag în mână, cu care şi-ar fi provocat mai multe plăgi înjunghiate şi nu se cunoaşte încă faptul dacă "a venit cu el de acasă sau a fost primit cu pachet, ulterior", urmând ca şi acest detaliu să fie stabilit în urma anchetei.

Conducerea spune că medicii au încercat resuscitarea pacientului care "a intrat de trei ori în stop cardiorespirator", iar după constatarea decesului a fost anunţată poliţia, la aproximativ cinci ore după ce a fost găsit cu plăgile înjunghiate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel