„Pablo Escobar al Marii Britanii” a fost eliberat din închisoare cu condiții stricte

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O româncă a petrecut din greșeală șase zile într-o închisoare din Spania, când a mers să reclame un jaf / Foto: Unsplash
O româncă a petrecut din greșeală șase zile într-o închisoare din Spania, când a mers să reclame un jaf / Foto: Unsplash

Un gangster englez cunoscut drept "Pablo Escobar al Marii Britanii" a fost eliberat din închisoare, dar are un set de reguli stricte pe care trebuie să le respecte.

Pentru cei care nu sunt la curent, Curtis Warren - care este numit și "cel mai infam gangster din Liverpool" - are un lung trecut infracțional.

În vârstă de 59 de ani, al cărui imperiu al drogurilor i-a adus o avere estimată la 200 de milioane de lire sterline, și-a petrecut o mare parte din ultimii 25 de ani închis.

 

Bărbatul a fost în mod oficial cel mai căutat infractor al Interpolului

 

El a fost în mod oficial cel mai căutat infractor al Interpolului, cu numele de cod Target One, și a fost odată inclus în The Sunday Times Rich List pentru averea sa criminală.

În 1996, Warren a fost condamnat la 12 ani de închisoare după ce a fost găsit în posesia unor cantități mari de droguri - inclusiv canabis, heroină, ecstasy și cocaină - în Olanda.

Autoritățile au descoperit, de asemenea, muniție, grenade de mână, pistoale, canistre de gaz și sume mari de bani.

Sentința i-a fost prelungită în 2001, după ce a fost găsit vinovat de omor prin imprudență în urma unei bătăi din 1999, care a dus la moartea unui alt deținut în 1999.

 

Gangsterul britanic a fost acuzat de trafic de droguri, dar a făcut apel cu succes și a fost eliberat în 2007

 

La câțiva ani după ce deținutul turc Cemal Guclu a murit în bătaia din închisoare, gangsterul britanic a fost acuzat de trafic de droguri, dar ulterior a făcut apel cu succes și a fost eliberat în 2007.

Însă în decembrie 2009, Warren a fost din nou arestat - de data aceasta a fost condamnat la 13 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de conspirație pentru contrabandă cu canabis.

Și asta ne aduce în prezent, când lordul drogurilor din Liverpudlian a fost eliberat de la HMP Whitemoor din Cambridgeshire.

Cu toate acestea, el trebuie să respecte un set strict de reguli după eliberare, inclusiv interdicția de a utiliza WhatsApp și Facebook Messenger, precum și de a deține criptomonede precum Bitcoin.

National Crime Agency (NCA) a obținut un ordin de prevenire a infracțiunilor grave împotriva lui Warren, ceea ce înseamnă că poate monitoriza bunurile în orice moment.

 

„Pablo Escobar al Marii Britanii” va trebui să anunțe poliția cu o zi înainte dacă dorește să urce în mașina sau furgoneta unui prieten

 

În ceea ce privește călătoriile în Scoția, el va trebui să dea un preaviz de șapte zile unui supraveghetor NCA, potrivit The Sun.

Avocatul său, Anthony Barraclough, a declarat pentru această publicație că are în vedere obiective modeste după ce va fi eliberat.

"Primul lucru pe care a vrut să îl facă a fost să își vadă mama", a spus el. "Vrea doar liniște și pace. I se permite să aibă o viață decentă, obișnuită".

Se pare că "Pablo Escobar al Marii Britanii" nu are de ales - dacă va fi prins încălcând oricare dintre reguli, s-ar putea trezi din nou în spatele gratiilor, conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel