Orban: Suntem categoric împotriva oricărei creşteri a impozitării

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Orban: Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva la preşedinţia României; m-am hotărât să candidez eu
Orban: Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva la preşedinţia României; m-am hotărât să candidez eu

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, luni, că formaţiunea pe care o conduce nu susţine modificarea Constituţiei astfel încât să se ajungă la republică parlamentară.

"Suntem categoric împotriva unei republici parlamentare. Eu sunt cunoscut ca un monarhist şi m-am manifestat după 1990. Probabil că România ar fi fost la un nivel mult mai ridicat de democraţie şi de dezvoltare dacă majestatea sa Regele Mihai ar fi revenit pe tron, aşa cum era normal şi firesc.

Din păcate, Revoluţia a fost confiscată tot de comunişti, care au ţinut ţara în loc 32 de ani, dar în materie de preşedinte nu putem răpi dreptul cetăţenilor români de a-şi alege preşedintele. Nu putem să lăsăm la latitudinea Parlamentului o decizie atât de importantă pentru revoluţia politică, socială, economică, internaţională a României, la latitudinea unor parlamentari care la mica înţelegere să pună preşedinte pe cine vor ei ca să nu deranjeze cu nimic.

Dacă nu există posibilitatea unui referendum între monarhie şi republică, în cadrul republicii suntem pentru alegerea preşedintelui de către cetăţenii români", a spus Orban, la Parlament, după prima reuniune a Consiliului Naţional al partidului Forţa Dreptei.

 

Marcel Ciolacu a declarat că legea fundamentală trebuie modificată



Săptămâna trecută, preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat că legea fundamentală trebuie modificată. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, într-un interviu acordat Agerpress, că România trebuie să clarifice dacă este republică prezidenţială sau parlamentară.

Tot săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că tema revizuirii Constituţiei este "foarte sensibilă", menţionând că sunt chestiuni care trebuie lămurite în Legea fundamentală, cum ar fi "scenariul alegerilor anticipate".

 

Congresul partidului Forţa Dreptei în martie sau aprilie 2023

 

Preşedintele Forţei Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat, luni, că în martie sau aprilie anul viitor ar urma să fie organizat congresul partidului.

"Am stabilit perspectiva calendarului de alegeri pentru că toate conducerile la toate nivelele trebuie să fie alese. Cel mai probabil după 1 septembrie va începe constituirea de organizaţii locale prin adunări generale, după data de 1 octombrie vor începe conferinţele judeţene. Am stabilit de comun acord că vom organiza conferinţe judeţene în momentul în care sunt constituite statutar minimum jumătate plus unu dintre organizaţiile locale, raportat la numărul de localităţi din fiecare judeţ.

Am stabilit ca orizont de timp organizarea Congresului de alegeri aproximativ în luna martie sau aprilie în funcţie de organizarea conferinţelor judeţene şi de sector, pentru că nu se poate organiza congresul decât dacă sunt statutar constituite prin alegeri minimum 75% dintre filialele judeţene şi de sector. Obiectivul nostru este să organizăm alegeri peste tot", spus Orban, la Parlament, după prima reuniune a Consiliului Naţional al partidului.

El a anunţat că Forţa Dreptei va depune cerere de înscriere în Partidul Popular European. Orban a precizat că, până în prezent, au fost înfiinţate 24 de filiale judeţene şi de sector ale partidului. El a mai spus că Forţa Dreptei îşi propune să participe la alegerile parţiale locale cu candidaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel