Orban promite 175 de milioane de euro din fonduri europene pentru pregătirea anului şcolar

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
StiriDiaspora

Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va aloca 175 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor autorităților locale și unităților școlare pentru pregătirea anului școlar. El a precizat că este mai ușor pentru o primărie să cunoască nevoile specifice din comunitate legate de debutul noul an de învățământ.

Premierul a fost întrebat, într-o conferință de presă susținută duminică la Prefectura Gorj, are este situația pentru începutul școlii în condițiile în care Executivul nu poate asigura măști de protecție pentru toți copiii și profesorii.

"Obiectivul nostru este acela de a asigura cele mai bune condiții pentru începerea anului școlar și în mod evident de a rezolva toate provocările care pot apărea o dată cu începerea anul școlar astfel încât să reducem riscul de răspândire a virusului. În acest efort evident este implicat atât Guvernul, cât și ministerul Educației, inspectoratele școlare cât și autoritățile locale. Ceea ce putem noi rezolva o vom face împreună cu autoritățile locale și cu conducerea școlilor. În acest sens am avut în dezbaterea Guvernului ordonanța de Urgență prin care alocam 175 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor autorităților locale și unităților școlare pentru pregătirea anului școlar", a afirmat Orban.

El consideră că este mai ușor pentru o primărie să cunoască nevoile specifice din comunitate legate de începerea anului școlar. "Din toate discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții autorităților locale, există o colaborare în acest sens și e mai ușor pentru o primărie să cunoască nevoi specifice din comunitatea locală legate de începerea anului școlar și noi venim și decontăm practic toate cheltuielile care sunt făcute de autoritățile locale și de unitățile școlare. Unele cheltuieli vor fi făcute de Guvern, de Ministerul Educației, de Ministerul Sănătății, alte cheltuieli vor fi făcute de autoritățile locale, alte cheltuile vor fi făcute de unitățile școlare", a precizat primul ministru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel