Orban își ASUMĂ răspunderea pe ABROGAREA OUG 114. ULTIMĂ ORĂ

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ludovic Orban a anunțat, luni, că Guvernul își va asuma răspunderea pentru abrogarea și modificarea unor prevederi ale Ordonanței de Urgență 114/2018.Premierul a precizat că sunt vizate prevederi din domeniul Energiei și financiar bancar, dar că nu va afecta prevederile din domeniul construcțiilor.

„Abrogarea sau modificarea celor mai multe prevederi din ordonanța de urgență a Guvernului 114, fatidica Ordonanță de Urgență. Din păcate vedem că la nivelul Parlamentului dezbaterile care se poartă în jurul Ordonanței 114 nu se duc în direcția pe care ne-o dorim. Aici repet, așa pe scurt că obiectivul nostru este acela de a anula prevederile legate de domeniul energiei, taxarea în domeniul energiei. De asemenea, plafonarea prețului la care vând furnizorii energia electrică și gazul natural către consumatorii casnici", a anunțat premeirul Ludovic Orban, luni, după ședința BEX.

Premierul a mai precizat abrogarea supraimpozitării și a suprataxării în domeniile bancare și din domeniul comunicațiilor, precum și abrogarea Fondului de Investiții.

„De asemenea, prevederile legate de supraimpozitarea sectorului financiar bancar. De asemenea, obiectivul nostru îl reprezintă abrogarea suprataxării în domeniul comunicațiior, abrogarea prevederilor profund nocive legate de funcționarea pilonului 2 de pensii. Abrogarea prevederilor legate de fondul de «fantomaticul Fond de Dezvoltare și Investiții», care a inventat existența unor bani care sunt doar pe hârtie și care nu existpă în buget, pentru a da o formă de mită către primari PSD a căror implicare în campania pentru prezindețiale a fost urmărită de fostul Guvern Dăncilă, a mai spus Orban.

Premierul a mai declarat că modificările aduse Ordonanței nu vor afecta prevederile legate de sectorul de construcții.

„Din păcate a abroga aceste prevederi ar duce la distrugerea sectorului de construcții pentu că toate companiile din domeniu au schimbat practiccontractele de muncă în baza prevederilor din OUG 114", a conchis Orban, potrivit Mediafax.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel