Orban: Estimarea mea e că putem OPRI CREȘTEREA numărului de cazuri în 7-10 zile

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

 Premierul Ludovic orban a declarat joi seara că, în opinia lui, creșterea numărului de cazuri de Covid poate fi oprită în termen de 7-10 zile, ca urmare a măsurilor luate de autorități.

„Părerea mea e că putem să oprim creșterea numărului de cazuri. Estimarea mea e că putem să oprim în 7-10 zile. De ce? Pentru că, pe de o parte am instituit noi măsuri care au oprit activitățile unde a existat cea mai mare rată de răspândire a virusului, am impus portul măștii și alte masuri”, a declarat premierul, la Digi24.

Acesta a mai spus că au fost intensificate controalele, dar și tehnicile de control, și a dat exemplul polițiștilor în civil care verifică respectarea regulilor. De asemenea, Ludovic Orban a spus că „nu au mai existat deschideri de activități care să crească interacțiunile sociale”.

Tot în legătură cu lupta împotriva epidemiei, premierul a anunțat că Guvernul caută soluții pentru angajarea rezidenților care dau examen. „Încercăm o soluție să angajăm foarte rapid pe toți rezidenții care își dau examenul, cel puțin în câteva discipline pentru terapie intensivă, medici infecționiști, epidemiologi, astfel încât să âi angajăm rapid și să îi introducem în dispozitivul de luptă”, a mai spus Orban.

Conform acestuia, și capacitatea de tratare crește continuu.

 

„Noi am urmărit permanent creșterea capacității de tratare, atât în spitale, cât și în secții exterioare, cum e secția de la Târgu Mureș, care s-a facut intr-o sală de sport, în spațiul de la Chitila, de la Pipera. Încetul cu încetul creștem capacitatea. La Iași crește cu 30 de paturi de ATI, la Brașov s-a pus în funcțiune un spital modular (...), și aici în București am pus în dispozitiv spitale noi, cum e spitalul Witting, cum este Spitalul Județean Ilfov, de asemenea Colentina va fi redată pentru tratarea pacienților Covid”, a precizat premierul, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel