Orban despre omisiunile lui Cîțu: „Era mult mai simplu dacă își cerea scuze“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că Florin Cîțu trebuia să își ceară scuze în momentul în care au apărut infirmații despre faptul că a fost în închisoare pentru că a condus băut, în SUA. Orban este de părere că stilul evaziv și chiar arogant a deranjat mai mult decât omisiunea lui Cîțu.

Președintele PNL Ludovic Orban a spus, luni seara, la Realitatea Plus, că îl poate înțelege pe Florin Cîțu că a avut o problemă în tinerețe, pentru că „există momente când în viața unui om se întâmplă așa ceva”.

„Era mult mai simplu dacă își cerea scuze“

 

„1. A omis să informeze opinia publică. Atunci când ajungi în astfel de funcții, de la lider de grup în Senat al principalului partid de opoziție, apoi ministru de Finanțe, premier, vicepreședinte PNL, nu ai voie ca în discuțiile cu partenerul tău, cu președintele, chiar cu președintele Iohannis, care poartă răspunderea pe nominalizarea premierului... Gândiți-vă că președintele Iohannis l-a nominalizat de două ori ca premier pe Florin Cîțu, fără ca Florin Cîțu să îl fi informat pe președinte de subiectul ăsta. Asta a deranjat.

Omisiunea de a face public o astfel de chestiune care în mod evident e o chestiune de interes (a deranjat - n.r.). Și pentru el era de 10 ori mai simplu dacă el povestea lucrul respectiv. 2. Stilul ăsta evaziv, chiar arogant de a răspunde la niște întrebări. Era mult mai simplu dacă își cerea scuze”, este de părere Ludovic Orban.

De asemenea, despre al doilea dosar al lui Cîțu, din perioada în care era în SUA și nu a restituit un împrumut bancar, Orban spune că premierul trebuie să răspundă la întrebarea „Este adevărat ce scrie acolo? Că tu ai cheltuit de pe card suma cutare și întrebarea care trebuie să i se pună este ai plătit banii înapoi sau nu ai plătit banii înapoi”, a spus Orban.

Întrebat dacă premierul și-a cerut scuze în fața sa, Orban a răspuns negativ.

„Față de mine nu. Ne-am întâlnit astăzi (luni - n.r.) la Coaliție. Nu și-a cerut scuze”, a precizat Orban.

Orban a mai spus că ce s-a întâmplat săptămâna trecută, când au fost dezvăluite date din trecutul lui Florin Cîțu, a provocat o pierdere de încredere atât în premierul Cîțu, cât și în PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel