Orban, despre numărul de cazuri Covid19: "Îi rog pe români să se păzească, să aibă grijă, virusul este prezent"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că numărul crescut al cazurilor de infectări cu noul coronavirus nu are legătură cu numărul mare de teste din ultimele zile, ci mai degrabă cu faptul că în rândul cetăţenilor a intervenit relaxarea.

Prim-ministrul a afirmat că mulţi dintre români nu au mai ţinut cont de măsurile impuse de autorităţi şi din cauza unor politicieni care "ignoră pericolul, bagatelizează riscul epidemic şi instigă la nerespectarea regulilor".

"Au lăsat garda jos foarte mulţi oameni, pe de-o parte pentru că psihologic este foarte greu să menţii nişte reguli şi să ţii cont de nişte restricţii care sunt necesare, pe de altă parte şi din cauza unei campanii iresponsabile care a fost derulată de lideri politici şi de reprezentanţi ai unor instituţii de presă şi de alte categorii de oameni şi de atitudinea unor instituţii cum este Avocatul Poporului, de exemplu. (...) Îi rog pe români să se păzească, să aibă grijă, virusul este prezent", a spus Orban într-o emisiune la Digi24.

Şeful Executivului s-a arătat îngrijorat nu atât de numărul crescut de cazuri noi, cât de faptul că aceste cazuri sunt distribuite în toată ţara şi a solicitat o prezenţă sporită a tuturor structurilor în teren pentru verificarea respectării regulilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel