Orban, despre citarea lui Kovesi: Nu cred în coincidențe. E un joc politic murdar pus la cale de PSD

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat că citarea Laurei Codruța Kovesi ca suspect într-un dosar de corupție este un joc politic murdar pus la cale de PSD, deoarece se încearcă blocarea ei la șefia Parchetului European. Ludovic Orban declară că România e cea care va pierde din tot acest scandal, declanșat de PSD.

Orban spune că nu crede în coincidențe și remarcă faptul că procurorul care se ocupă de dosarul Laurei Kovesi este Adina Florea, pe care Tudorel Toader o vrea șefă la DNA. Kovesi a fost citată de Secția de investigare a magistraților, structură recent înființată la propunerea PSD-ALDE și în ciuda tuturor avertismentelor lansate inclusiv de PNL.

Președintele PNL amintește și de campania de denigrare a lui Kovesi, pusă la cale chiar de Ministrul Justiției, cel care ar trebui să fie primul în a o susține.

[citeste si]

”Nu cred în coincidențe. Am avertizat încă din momentul aparției acestei Secții în proiectul de lege că e un intrument politic al actualilor guvernanți, care va fi folosit împotriva magistraților independenți care îndrăznesc să-i deranjeze. 

După demersurile absolut nebunești făcute de Toader, de europarlamentari PSD, care au generat o campanie de denigrare a candidatului român la șefia Parchetului European, arătând că cel mai are dușman al șansei unui român de a ocupa o funcței de conducere la nivel european e chiar guvernul și majoritatea parlamentară...

Nu cred în coincidențe și mi se pare straniu.

Toader se străduiește să o pună pe șefa Secției speciale (Adina Florea - n.r.) șefă la DNA de o bună bucată de vreme și se chinuie de 2-3-4 ori să pună același candidat.

Am o singură întrebare retorică: oare când va mai avea șansa atât de mare România ca un candidat din România să ocupe pe merit și pe aprecierea obiectivă, așa cum are azi șansa Kovesi?

Această măsură e simultană cu o campanie mizerabilă de denigrare a cadidatului român, care e dusă de ministrul Justiției, care ar trebui să fie primul care să sprijine acestă candidatură, și de parlametarii puterii, care toarnă minciuni la urechea europarlamentarilor, afectând imagine României. Asta face un rău imens României”, a declarat Ludovic Orban, pentru B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel