Orban a făcut ANUNȚUL: Florin Cîțu, votat în BPN. „DOAR cu EI vom negocia majoritatea parlamentară“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a anunțat că ministrul de finanțe, Florin Cîțu, este propunerea partidului pentru funcția de premier. De asemenea el a nominalizat are vor fi singurele partide cu care se vor purta negocieri pentru o majoritatea parlamentară.

„Cu o singură abținere, Biroul Politic Naționala decis ca unica propunere de premier să fie Florin Cîțu“ a anunțat Ludovic Orban. El a explicat și maniera prin care actualul ministru al Finanțelor a fost nominalizat: „A fost propunerea președintelui de a scrie toți, separat, pe bilețele, propunerea de premier. Și am scris toți același nume. Nu e întâmplătoare această nominalizare urmează o perioadă dificilă și e nevoie de o bună cunoaștere“, a adăugat Orban.

De asemenea, președintele PNL a declarat și despre discuțiile privind formarea unei coaliții de guvernare, discutate în interiorul partidului. 

„În cadrul reuniunii BPN am stabilit partenerii posibili cu care negociem formarea unei majorități parlamentare pentru susținerea guvernului, este vorba despre USR-PLUS, UDMR și vom purta discuții și negocieri și cu grupul minorităților din Camera Deputaților”, a transmis fostul premier.

Cîțu despre obiectivul principal în perioada următoare

 

„Există șansa creării unei majorități parlamentare pe baza rezultatelor pe care le avem în acest moment. Este indicată clar posibilitatea de formare a unei majorități. Totodată am decis formarea unei echipe de negociere care să fie condusă de președintele partidului alături de prim-ministrul propus care să negocieze programul de guvernare, formula de guvern. Evident, vom avea discuții și despre Parlament”, a mai spus Orban.

„În primul rând vreau să le mulțumesc colegilor din PNL pentru încredere. Este pentru mine o onoare această nominalizare și, bineînțeles, în perioada următoare, obiectivul principal este să formăm această majoritate parlamentară, pentru a da cât mai repede un guvern votat și să pornim pentru că este nevoie de un guvern cât mai repede”, a spus premierul propus, Florin Cîțu.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel