Orban, discuții cu Merkel despre situația muncitorilor români din Germania

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut, miercuri, o convorbire telefonică cu Angela Merkel, cancelarul federal, la iniţiativa înaltului oficial german, discuţiile vizând, printre altele, situaţia lucrătorilor sezonieri români din Germania.

Potrivit unui comunicat al Executivului, cei doi şefi de guvern au evocat, cu acest prilej, relaţiile speciale, cu caracter strategic, dintre România şi Germania, şi au convenit asupra continuării eforturilor comune pentru aprofundarea suplimentară a acestora, cu precădere pe dimensiunea economică. A fost agreată, de asemenea, importanţa reluării şi a consolidării dialogului politic bilateral la nivel înalt, de îndată ce condiţiile o vor permite.

„Cancelarul Angela Merkel s-a referit, în context, la situaţia lucrătorilor sezonieri români din Germania şi a exprimat preocuparea constantă a executivului de la Berlin şi, personal, a domniei sale, pentru respectarea şi protejarea drepturilor cetăţenilor români care muncesc în Germania. Guvernul federal a iniţiat, de altfel, cu promptitudine, modificarea cadrului legislativ intern în vigoare, pentru a oferi un grad sporit de protecţie acestora şi a garanta drepturile angajaţilor români. A subliniat, în acelaşi scop, întreaga deschidere şi disponibilitate pentru menţinerea unui contact strâns, la toate nivelurile, între autorităţile din cele două state, în continuarea recentei vizite în Germania a ministrului Muncii, Violeta Alexandru”, se arată în comunicat.

 

Orban a felicitat-o pe Merkel



Sursa citată precizează că prim-ministrul Ludovic Orban a adresat felicitări omologului german pentru modul eficient de gestionare, de către guvernul condus de Angela Merkel, a crizei generate de pandemia de COVID-19.

„A salutat, totodată, propunerile avansate de Comisia Europeană, la 27 mai, de creare a unui Instrument european de recuperare (Recovery Instrument - Next Generation EU) în valoare de 750 miliarde de euro, pentru susţinerea eforturilor de relansare economică la nivel european, precum şi de revizuire a Cadrului Financiar Multianual pentru perioada 2021 - 2027”, informează Executivul.

 

Orban i-a urat succes omologului german



Totodată, premierul Orban i-a urat succes omologului german în perspectiva apropiatei preluări, la 1 iulie 2020, a preşedinţiei Consiliului UE, „într-un moment dificil, extrem de important pentru consolidarea proiectului european”.

„În context, el a exprimat sprijinul ţării noastre pentru avansarea agendei UE şi pentru a găsi soluţii comune la provocările actuale de ordin sanitar, economic şi social”, se mai arată în comunicat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel