Orașul New York în stare de urgență după inundațiile istorice provocate de uraganul Ida

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursa foto: Captură video
Sursa foto: Captură video

Cel puțin opt oameni și-au pierdut viața în New York, puternic lovit de ploi torențiale. Pentru prima dată în istoria orașului a fost declarată stare de urgență pentru inundații bruște și viituri după ce apele s-au revărsat pe străzi, la metrou şi în casele oamenilor.

Cea mai mare metropolă americană se confruntă cu inundații istorice. Ploile torențiale aduse de uraganul Ida au închis metroul, iar zeci de curse de trenuri şi zboruri au fost suspendate sau anulate.

Situația nu a stat diferit nici pe străzi. Mașinile au fost luate de viituri, traficul rutier a fost complet dat peste cap și multe case au fost inundate.

 

Cel puțin 8 oameni au murit din cauza inundațiilor masive

 

NBC New York a relatat că o persoană a murit în New Jersey, iar alte şapte şi-au pierdut viaţa la New York City, inclusiv un copil în vârstă de 2 ani. Victimele au rămas blocate în subsoluri unde s-au adăpostit de furtună dar aceasta a fost urmată de cantități uriașe de apă, iar oamenii blocați în subsoluri de anumite obiecte prăbușite peste ușile de acces s-au înecat.

Pe străzile din New York nu circulă decât vehiculele care aparţin serviciilor pentru intervenţii de urgenţă. Interdicția de circulație este până joi la ora locală 5:00 din cauza condiţiilor meteorologice.

Citește și: Un milion de americani nu au energie electrică din cauza uraganului Ida

 

Imagini dramatice la metroul din New York

 

Circulaţia pe aproape toate liniile de metrou din New York a fost oprită miercuri seară, după ce ploile torenţiale au inundat galeriile. 

În imaginile de pe reţelele sociale se poate vedea cum apa curge pe peroanele şi trenurile de metrou din New York City. Circulaţia trenurilor de metrou este "limitată'' din cauza inundaţiilor, conform Autorităţii Metropolitane de Transport.

Echipele de salvare au intervenit și au evacuat mai multe persoane din sistemul de metrou, a anunţat preşedintele interimar şi CEO-ul instituţiei, Janno Lieber, citat într-un comunicat.

Totodată, Aeroportul Newark Liberty din New Jersey a anunţat pe Twitter că se confruntă cu ''inundaţii severe'' şi a precizat că a reluat în mod ''limitat'' operaţiunile aproape de miezul nopţii, după ce toate zborurile fuseseră suspendate miercuri seara.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel