Orașul din Italia care oferă 30.000 de euro ca să te muți acolo: Poziționarea este incredibilă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Orașul din Italia care oferă 30.000 de euro ca să te muți acolo: Locația sa este incredibilă
Orașul din Italia care oferă 30.000 de euro ca să te muți acolo: Locația sa este incredibilă

Un oraș din Italia oferă 30.000 de euro pentru oricine dorește să se mute acolo.

Presicce, un oraș pitoresc de provincie uimitor din sud-estul Italiei, oferă o ofertă bună. Cei care doresc să se mute și să rămână acolo permanent și cu normă întreagă pot primi 30.000 de euro. Orașul se pare că oferă această bursă generoasă oricui de oriunde, ca parte a strategiei consiliului Presicce de a aduce oameni noi.

Cu locația sa incredibilă, natura zonei Salento în tocul cizmei Italiei, apropierea sa de plajele cu pulbere și apele limpezi turcoaz din Santa Maria di Leuca, consiliul orășenesc speră să-și întinerească poziția istorică.

„Sunt multe case goale în centrul istoric construit înainte de 1991 pe care am dori să le vedem din nou vii cu noi rezidenți”, a declarat consilierul local Alfredo Palese pentru CNN, deplângând modul în care satul istoric, care a apărut în Evul Mediu și este plin de „arhitectură și artă minunate”, se „golește încet”.

Există totuși un calificativ. Adică, potențialii cumpărători vor trebui probabil să cumpere proprietăți construite înainte de 1991 și să fie de acord să devină rezidenți cu normă întreagă.

 

Fuziunea orașelor Presicce și Acquarica pentru a facilita oferta


Autoritățile locale au identificat că fuziunea în 2019 a orașelor Presicce și Acquarica, o comunitate adiacentă, a creat orașul mai mare Presicce-Acquarica. Acea fuziune a generat banii suplimentari necesari pentru a asigura continuitatea proiectului.

Palese a declarat că „după fuziune, conform legii italiene, teritoriul nostru mai larg va fi binecuvântat cu mai multe fonduri publice, aproximativ 1.000.000 de euro pe an, pentru câțiva ani înainte, pe care intenționăm să îi investim pentru a revitaliza vechiul cartier”. El a adăugat: „Vom oferi până la 30.000 de euro persoanelor care doresc să se mute aici și să cumpere una dintre aceste locuințe abandonate, finanțarea totală va fi împărțită în două: va merge parțial în cumpărarea unei case vechi și parțial în reamenajarea acesteia, daca este nevoie”.

Pentru a putea beneficia de stimulentul de 30.000 de euro, cumpărătorii trebuie să își stabilească reședința în Presicce și să cumpere una dintre o selecție de proprietăți cartografiate de autorități.

Potrivit lui Palese, prețurile caselor încep de la 500 de euro pe metru pătrat, astfel că în jur de 25.000 de euro ar trebui să fie suficienți pentru a asigura o locuință de 50 de metri pătrați care are nevoie de unele reparații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel