Opt trucuri care te ajută la spălat, despre care nimeni nu ți-a vorbit niciodată

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Spălatul rufelor și îngrijirea hainelor noastre este ceva ce toată lumea face zilnic. În ciuda acestui fapt, există multe lucruri de care unii dintre voi s-ar putea să nu fie conștienți. Iată opt secrete de spălat despre care nimeni nu ți-a vorbit niciodată.

De exemplu, mulți oameni au tendința de a închide ușa mașinii de spălat imediat după ce scot hainele ude. Aceasta este o greșeală pe care suntem pe cale să v-o dezvăluim și să vă spunem care sunt lucrurile corecte pe care trebuie să le faceți.

1. Trebuie să aerisești mașina

Atunci când închidem ușa mașinii de spălat imediat după ce scoatem hainele, o lăsăm într-o stare de umiditate crescută. Acest lucru, la rândul său, creează un mediu perfect pentru dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor. Prin urmare, este mai bine să te asiguri că o lași întredeschisă timp de 15-20 de minute sau chiar să o ajuți să se usuce mai repede ștergând suprafața cu o cârpă după spălare.

2. Creați o soluție de îndepărtare a mucegaiului pentru mașina de spălat

Există mai multe soluții de îndepărtare a mucegaiului pe care le puteți face acasă pentru a vă curăța cu succes mașina.

Iată câteva exemple:

- două părți de apă, jumătate de peroxid de hidrogen și suc de lămâie: Amestecul de suc de lămâie cu peroxid de hidrogen poate îndepărta eficient mucegaiul și poate preveni creșterea acestuia.

- două părți de apă, jumătate de suc de lămâie și jumătate de cană de oțet alb distilat: Acest amestec de oțet alb și suc de lămâie poate funcționa la fel de bine ca și peroxidul de hidrogen și are aceleași efecte.

- o parte oțet și patru părți apă: Dacă nu este prea mult mucegai prezent, doar oțetul și apa vor face treaba.

- o parte înălbitor și patru părți apă: Dacă metodele de mai sus nu par să funcționeze, încercați înălbitorul.

Adăugați una dintre soluțiile menționate mai sus într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați-o peste mucegaiul de pe garnitura mașinii de spălat. Nu uitați să folosiți mănuși și o mască de praf pentru a nu inhala sporii de mucegai.

După ce ați pulverizat zonele de pe garnitura unde se află mucegaiul, folosiți o cârpă sau un prosop pentru a o curăța bine.

3. Îndepărtați blana de pe haine înainte de a le spăla

Dacă există animale în casă, este normal ca hainele să se dovedească adesea a fi acoperite din abundență cu părul lor. Dar nu ar trebui să le punem în acest fel în mașina de spălat, deoarece le putem deteriora. Problema este că blana se acumulează în bucăți în timpul spălării, ceea ce ar putea bloca sistemul de scurgere și chiar motorul, ajungând ca acesta să se strice.

Prin urmare, este mai bine să joci la sigur și să petreci câteva minute pentru a curăța hainele cu o rolă lipicioasă înainte de spălare, pentru a evita problemele și costurile asociate cu reparațiile.

4. Ce să faci cu șosetele lipsă

Potrivit experților, în timpul ciclului de spălare, șosetele pot rămâne pur și simplu blocate între garnitura de cauciuc și partea metalică a tamburului sau pot aluneca printr-o gaură din garnitură. În cele din urmă, șosetele și alte obiecte mici care au scăpat din tambur în timpul ciclului de spălare pot fi găsite în interiorul mașinii și le puteți vedea dacă dați jos capacul mașinii, așa cum se arată în imaginea de mai jos. Potrivit inginerilor, atât mașinile de spălat cu încărcare frontală, cât și cele cu încărcare superioară pot "mânca" rufele.

Pentru a vă scuti de deranjul de a scoate rufele pierdute din mașina de spălat, puteți urma acești doi pași simpli recomandați de experți:

- Verificați periodic garnitura de cauciuc atunci când o curățați. Asigurați-vă că nu există găuri în ea. Acest lucru va împiedica, de asemenea, scurgerile de apă.
- Nu supraîncărcați mașina de spălat.

 

5. Folosiți apă de gură pentru a curăța mașina de spălat

 

Mașinile de spălat trebuie dezinfectate în mod regulat pentru a continua să funcționeze la nivelul la care ar trebui să funcționeze. Există detergenți speciali pe care îi puteți cumpăra, dar puteți folosi și apă de gură obișnuită - doar adăugați o jumătate de pahar în zona în care puneți de obicei detergentul în mașina de spălat și porniți ciclul complet de spălare. Ciupercile, mucegaiul și bacteriile dăunătoare vor fi distruse.

6. Trage-ți hainele la aburi în uscător folosind cuburi de gheață

Dacă ești o persoană căreia nu-i place să calce rufele, atunci aceasta este o alternativă ușoară. Pur și simplu adăugați câteva cuburi de gheață la hainele dvs. încrețite în uscător și puneți-l la cald timp de cinci minute. Acest lucru vă va aburi eficient hainele, fără probleme.

7. Adaugă sare pentru a opri decolorarea culorilor tale

 

O lingură de sare adăugată la rufe va ajuta la sigilarea culorilor hainelor și a orice altceva care se poate spăla la mașină. Acest lucru funcționează deoarece clorura din sare ajută la fixarea coloranților în țesături.

Aceasta este o modalitate ieftină și ușoară de a vă păstra hainele cu un aspect proaspăt și nou.

8. Agață-ți sutienele și închide-ți toate fermoarele

Este indicat să vă protejați sutienele atunci când le spălați, agățându-le închise. Acest lucru va împiedica cârligele să se îndoaie și elasticul să se întindă, precum și să se agațe de alte haine.

Pentru a preveni alte rupturi și agățări, ar trebui să vă asigurați că toate fermoarele de la jeanși sunt închise până la capăt, pentru a nu se deteriora și pentru ca dinții lor să nu se poată prinde de restul hainelor dvs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel