Opt transportatori români din Vaslui, plângere împotriva unei decizii a CJ din cauza modului de atribuire a traseelor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Transportatorii români protestează în toată țara. FOTO: Facebook COTAR
Transportatorii români protestează în toată țara. FOTO: Facebook COTAR

Un număr de opt transportatori au depus o plângere administrativă prealabilă împotriva unei decizii luate în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Vaslui din cursul lunii iulie, privind modul de atribuire a traseelor la nivelul judeţului Vaslui. 

Cele opt firme care efectuează servicii de transport călători solicită revocarea respectivei hotărâri şi reexaminarea acesteia, invocând faptul că la adoptarea acesteia nu au fost respectate o serie de normative în vigoare.

'Solicităm revocarea acestui act administrativ, având în vedere faptul că modificările intervenite, precum schimbarea radicală a structurii programului de transport (de la grupe de trasee la trasee individuale) şi a punctajului aferent factorului de evaluare privind vechimea mijloacelor de transport (prin majorarea punctajului acordat mijloacelor de transport mai vechi), s-au făcut fără fundamentarea adecvată şi fără modificarea studiului de oportunitate aprobat prin HCJ Vaslui nr. 210/2021, care este în vigoare şi prevede împărţirea programului de transport pe grupe de trasee, iar nu pe trasee individuale, cu consecinţa vătămării drepturilor şi intereselor subscriselor', se arată în plângerea formulată de transportatori, potrivit site-ului Consiliului Judeţean Vaslui.

În cursul lunii iulie, consilierii judeţeni au aprobat o decizie de modificare şi completare a HCJ nr. 210/2021 privind aprobarea studiului de oportunitate, a modalităţii de atribuire a serviciului public de transport judeţean de persoane prin curse regulate şi a documentaţiei de atribuire a contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport judeţean de persoane prin curse regulate pentru perioada 2022- 2032 în judeţul Vaslui.

Plângerea depusă de societăţile de transport va fi analizată în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean din luna august, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel