Opt români implicați într-un dosar de turism sexual în Franța: Cum au convins peste 20 de românce să se prostitueze

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Polițiștii au depistat, în urma unor percheziții făcute marți în județele Vrancea și Buzău, opt persoane bănuite că fac parte dintr-un grup care ar fi exploatat sexual mai multe tinere, racolate prin metoda Loverboy sau prin violență.

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștii și procurorii DIICOT, asistați de reprezentanți ai Poliției Franceze, au făcut marți 7 percheziții domiciliare în Vrancea și Buzău.

Activitățile s-au derulat în baza unui Ordin European de Anchetă, emis de Tribunalul Judiciar de la Nancy, Franța, în scopul administrării de probe necesare în cadrul unui dosar penal al autorităților franceze în care se efectuează cercetări privind mai multe persoane, de origine română, bănuite de trafic de persoane, proxenetism, constituire a unui grup infracțional organizat și spălare a banilor.

Potrivit anchetatorilor, cele 8 persoane vizate de mandatele de aducere ar fi membrii ai unui grup infracțional organizat transfrontalier, activ în ultimii 3 ani pe teritoriul Franței.

În acest caz, autoritățile franceze au mai arestat 9 persoane, bănuite a fi membri ai aceluiași grup, în 2019.

 

În urma perchezițiilor de marți, șapte persoane au fost duse la sediul poliției, cea de-a opta fiind deja încarcerată într-o altă cauză, urmând a fi audiată. Polițiștii au ridicat documente, înscrisuri, telefoane mobile și laptopuri susceptibile a fi utilizate de către persoanele bănuite în desfășurarea activității infracționale.

Totodată, polițiștii au urmărit identificarea și audierea a 20 de posibile victime ale traficului de persoane, majoritatea din Vrancea și Buzău.

Membrii grupării sunt bănuiți că ar fi recrutat tinere, mai ales din mediul rural, care proveneau din familii destrămate și fără posibilități financiare, cărora le-ar fi promis o viață lipsită de griji. Prin intermediul metodei „Loverboy” le-ar fi sedus, după care le-ar fi determinat să le remită sumele de bani obținute. Pe de altă parte, așa cum rezultă din probatoriu, unele tinere ar fi fost bătute și amenințate de către membrii grupului infracțional organizat.

Care era modul de operare

 

Tinerele ar fi fost exploatate pe teritoriul Franței, în imobile închiriate de către membrii grupării și ar fi fost transportate de către aceștia la clienți. Cei în cauză ar fi creat profile pentru victime și ar fi promovat anunțurile online și ar fi încasat sumele de bani obținute din exploatarea sexuală a victimelor.

„Modul de operare ar fi constat în racolarea clienților prin intermediul diferitelor site-uri de anunțuri și mutarea victimelor dintr-un oraș în altul, la perioade scurte de timp, în scopul atragerii cât mai multor clienți prin această formă de turism sexual”, se arată în comunicat, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel