Operațiunea Motoagro: Români din Spania, trimiși la închisoare pentru jafuri asupra magazinelor de unelte și utilaje

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi români, membri ai unei bande, trimiși la închisoare pentru un jaf în Sarria, Spania. Deținuții făceau parte dintr-un grup care acționa în diferite părți ale Spaniei. Cazul a fost descoperit în urma unui furt de utilaje agricole în comuna Sarria.

Garda Civilă a arestat doi membri ai unei bande specializate în jafuri cu forța care ar fi acționat pe întreg teritoriul Spaniei, inclusiv într-o unitate de mașini agricole din Sarria. Pentru aceste ultime incidente, tribunalul din Sarria a dispus miercuri arestarea preventivă a celor doi bărbați, de naționalitate română și rezidenți ai comunității din Madrid.

Aceștia sunt cercetați pentru o infracțiune de tâlhărie și s-au prezentat în această instanță doar în legătură cu faptele petrecute în Sarria, a indicat Tribunalul Superior de Xustiza din Galicia.

Arestările au avut loc în cadrul operațiunii Motoagro, care este încă deschisă. Potrivit Comandamentului Gărzii Civile din Lugo, unul dintre acuzați este expert în arte marțiale și are experiență în tactici militare, după cum a recunoscut în fața ofițerilor care l-au arestat.

Operațiunea Motoagro

 

Cei doi bărbați au fost arestați pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de jaf în provincia Lugo, a precizat Benemérita. Unul dintre acestea a avut loc la primele ore ale zilei de 16 noiembrie la unitatea Agrolugo din Sarria, de unde au fost sustrase mai multe drujbe și alte utilaje în valoare de aproximativ 7.000 de euro. În plus, infractorii au provocat pagube importante la ușile de acces ale unei firme situată la intrarea în oraș dinspre Lugo.

Bărbații, care au fost arestați în Vilalba, au furat utilaje din Sarria în valoare de aproximativ 7.000 de euro.

În urma jafului, a fost demarată o anchetă și s-a descoperit că doi bărbați s-au deplasat la Sarria cu o mașină neagră cu numerele de înmatriculare acoperite și au coborât din vehicul purtând cagule, mănuși și îmbrăcăminte sport. Pentru a avea acces în interiorul stabilimentului, au spart geamul de securitate al ușii lovind-o cu un baros de mari dimensiuni, "reușind să o deschidă cu ușurință, datorită marii lor expertize în astfel de situații", a precizat Garda Civilă. În abia două minute au încărcat mașina cu utilajele furate și au părăsit în grabă locul.

Români din Spania, trimiși la închisoare pentru jafuri asupra magazinelor de unelte și utilaje

 

Agenții au aflat că cei doi bărbați locuiau în comunitatea din Madrid și călătoreau în toată Spania pentru a comite presupuse jafuri similare. La câteva zile după jaful de la Sarria, au fost identificați în apropiere de Astorga, călătorind în același vehicul și având asupra lor barosul cu care au spart ușa de la Agrolugo. Câteva luni mai târziu au fost identificați și în Arganda del Rey (Madrid), deși cu această ocazie se aflau într-o altă mașină.

Investigațiile au permis localizarea celor doi bărbați în timpul uneia dintre călătoriile lor în Galicia, probabil pentru a comite noi jafuri. La primele ore ale dimineții de miercuri, Garda Civilă a instituit o operațiune de supraveghere în jurul Vilalba. Agenții i-au interceptat pe cei doi bărbați în momentul în care se îndreptau spre această comună "pregătiți pentru a comite noi tâlhării", întrucât aveau asupra lor mai multe scule, patru cagule, două perechi de mănuși, căciuli și haine călduroase, "tot ce le trebuia pentru a comite o nouă tâlhărie". Din acest motiv, au procedat la arestarea celor doi ocupanți ai mașinii.

Operațiunea a fost coordonată de tribunalul din Sarria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel