Operațiunea „Iceberg”. Fiscul urmează planul Dragnea împotriva marilor companii

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Companiile mari din România vor fi verificate în 2019 de inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) în cadrul operațiunii „Iceberg”, care va acoperi toate domeniile de activitate economică.

Acțiunea vine după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la sfârșitul anului trecut, că Fiscul trebuie „să înceapă lupta” cu marile companii, iar Guvernul l-a schimbat din funcție pe șeful ANAF, informează Ziare.com.

Operațiunea „Iceberg” presupune intensificarea controalelor și eficientizarea derulării acestora la companiile mari, cu scopul menținerii unui tratament echidistant pentru toate categoriile de contribuabili care desfășoară activități în România, arată un comunicat de presă al ANAF.

Citește și ANAF are un nou șef. Pe cine a numit Dăncilă la conducerea instituției. ULTIMA ORĂ

Potrivit sursei citate, principalele direcții de acțiune ale ANAF, în perioada următoare, sunt:

  • Combaterea fenomenului externalizării profitului;
  • Verificarea manierei în care companiile mari gestionează relațiile economice între companii în grupul din care fac parte;
  • Destructurarea lanțurilor tranzacționale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin identificarea și instrumentarea fenomenelor de fraudă fiscală cu implicații fiscale negative semnificative asupra bugetului statului.

 

Dragnea: „Trebuie să scuturăm pomul”

 

Amintim că președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la sfârșitul lunii decembrie 2018, că ANAF trebuie să se restructureze rapid pentru a se lupta cu marile companii, în caz contrar înseamnă „că trebuie să scuturăm pomul”.

„Eu am așteptat ca ANAF să înțeleagă în acești doi ani că noi ce am vorbit în campanie nu a fost glumă. La ora aceasta, noi nu putem să ne așteptăm că ANAF să meargă la o mare companie și să se bată cu o companie. ANAF dacă nu se restructurează rapid pentru a se lupta cu aceste companii înseamnă că trebuie să scuturăm pomul. Putem să mergem pe niște bonusuri foarte mari, dar nu putem sta în continuare în situația asta”, a afirmat Liviu Dragnea.

Citește și AMENINȚARE de ULTIMĂ ORĂ pentru Liviu Dragnea

„Una dintre cele mai important probleme este că miliarde de euro nu intră la bugetul de stat”, a completat președintele social-democrat.

Liderul PSD a mai spus că sunt companii care au cifre uriașe de afaceri, de miliarde de euro, însă profituri foarte mici, puțin peste 1%, nevrând să plătească impozitul în România.

După declarația lui Liviu Dragnea, șeful Fiscului, Ionuț Mișa, a fost schimbat cu Mihaela Triculescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel