Olt: Polițiștii au făcut 19 percheziții la persoane care cultivă și procesează ilegal tutun

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Polițiștii din Olt au făcut, luni seara, 19 percheziții la locuințele unor persoane din județ care au cultivat, cumpărat sau vândut tutun, pe care l-au procesat ilegal la domiciliu.

Potrivit IPJ Olt, perchezițiile au fost făcute într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni prevăzute de Codul Fiscal.

Verificările au vizat mai multe persoane fizice din comuna Rotunda, județul Olt, care sunt bănuite că ar fi cultivat și achiziționat tutun foi, pe care l-ar fi procesat la domiciliu, ilegal. Ulterior, tutunul procesat ar fi fost oferit spre comercializare pe diverse platforme de vânzări online, fiind livrat prin intermediul unor firme de curierat.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 226 de kilograme tutun mărunțit, 1.031,1 kilograme de tutun foi și două aparate de mărunțit, în valoare totală de aproximativ 52.000 de lei. Cele peste 1.000 de kilograme de tutun foi au fost indisponibilizate.

17 persoane au fost duse la sediul poliției pentru a fi audiate.

„Polițiștii de investigare a criminalității economice continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de 'producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă' și 'deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri, peste 300 litri', fapte prevăzute și pedepsite de Codul Fiscal”, a transmis Poliția Olt.

Perchezițiile s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel