Olanda. Trei români care au furat de la o bătrână de 91 de ani, prinși cu ajutorul unui martor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Trei bărbați români au fost arestați, joi, la Maastricht, în urma unei sesizări a unui cetățean vigilent. Aceștia au furat portofelul unei femei de 91 de ani.

"Am primit o sesizare de la o persoană care a văzut trei hoți de buzunare. Prin intermediul camerelor de supraveghere din oraș, colegii i-au văzut rapid pe cei doi. Puțin mai târziu, o femeie în vârstă de 91 de ani a anunțat că i-a fost furat portofelul", precizează purtătorul de cuvânt.

„O patrulă de poliție s-a deplasat apoi la fața locului“, a declrat un purtător de cuvânt al poliției, care confirmă arestările pentru L1.

Polițiștii care au sosit la fața locului i-au văzut pe bărbați urcând într-o dubă neagră. Aceștia au fost arestați, la fel ca și șoferul microbuzului. Potrivit poliției, aceștia sunt bărbați de 28, 30 și 38 de ani. "Până în prezent, două victime s-au prezentat la poliție. Facem apel la toate victimele și martorii oculari ai incidentului să se prezinte la noi", mai spune Poliția olandeză.

Olanda. Trei români, care au furat de la o bătrână de 91 de ani, prinși cu ajutorul unui martor

 

Prin urmare, poliția ia în considerare faptul că există mai multe victime. Ceea ce complică ancheta este faptul că grupul s-a deplasat prin Maastricht. Un martor i-a văzut pe aceștia pe strada comercială Grote Staat, în timp ce femeia de 91 de ani a fost jefuită în apropierea parcului municipal De Griend.

De asemenea, este posibil ca grupul de tâlhari să fie mai mare, iar cei trei care sunt în custodia autorităților să fie doar o parte din el. Un martor a văzut alți doi bărbați care erau în contact strâns cu cei care au fost arestați.

Vineri, un judecător de instrucție a luat în considerare arestul preventiv al românilor. Unul dintre bărbați, șoferul dubei, a fost deja eliberat vineri. "A fost considerat pe nedrept un suspect", spune avocatul Raimon Maessen. "Judecătorul de instrucție a fost de acord. Celelalte două persoane sunt acum, de asemenea, în libertate. Ele trebuie să răspundă în fața judecătorului.

Orașul Maastricht pare a fi un teren de vânătoare popular pentru hoții de buzunare. Sâmbătă, doi bărbați din Echt au fost arestați pentru furtul mai multor telefoane. Poliția le-a percheziționat locuința și a descoperit, într-adevăr, telefoane furate și o "sumă considerabilă de bani". Duminică, cei doi se aflau încă în complexul de celule al poliției din Maastricht.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel