Olanda. Trei români, acuzați că au prostituat mai multe românce și sud-americane: 'Folosite ca un cal de povară pentru a face bani'

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

În dosarul penal privind exploatarea prostituatelor ilegale, tribunalul din Utrecht a redeschis ancheta împotriva celor trei suspecți principali români. Cu toate acestea, trei co-inculpați din România au fost achitați de participarea la o organizație criminală care ar fi implicată în trafic de persoane, contrabandă de persoane și spălare de bani.

În februarie, acuzarea a cerut pedepse cu închisoarea de trei și patru ani împotriva celor trei suspecți principali, Marius M. (41 de ani), Eugen M. (30 de ani) și Cătălin D. (39 de ani). Aceștia ar fi exploatat în 2020 și la începutul anului 2021 cel puțin patru femei din Venezuela, Columbia și România care au lucrat ilegal în domeniul prostituției în diferite locuri din Olanda, inclusiv într-o casă din Hilversum. Femeile trebuiau să predea cel puțin jumătate din veniturile lor, potrivit acuzării. Pentru alți trei suspecți, procuratura a cerut achitarea. Aceștia au fost suspectați doar de participare la organizația infracțională.

Cei șase suspecți români în dosarul penal privind presupusa exploatare a prostituatelor ilegale ar trebui să fie achitați "integral" de toate suspiciunile, potrivit avocaților lor. "Sper că veți vedea că suntem departe de a fi niște băieți atât de răi", declara unul dintre principalii suspecți în fața tribunalului din Utrecht, ultima zi a procesului penal de mai multe zile.

Olanda. Trei români, acuzați că au prostituat mai multe românce și sud-americane

 

Potrivit avocaților lor, principalii suspecți ar trebui să fie achitați pentru trafic de persoane, deoarece nu a existat nicio exploatare. Aceștia au subliniat că cele cinci femei - dintre care trei aveau o relație cu principalii suspecți - erau, după propriile lor declarații, toate lucrau deja în mod voluntar în domeniul prostituției înainte de a veni în Țările de Jos în acest scop.

Anchetatorii spun însă că celelalte două femei, sud-americane, se aflau într-o situație de mare dependență față de acești români: își părăsiseră țara de origine din cauza sărăciei, locuiau aici ilegal, nu cunoșteau deloc sau aproape deloc limbile olandeză și engleză și nu aveau un permis de muncă, o locuință sau un cont bancar. "Pentru tot, dar pentru tot, era dependentă de inculpat. Era o femeie vulnerabilă care era folosită ca un cal de bătaie pentru a câștiga bani", a declarat procurorul despre victima venezueleană.

'O femeie vulnerabilă folosită ca un cal de povară pentru a face bani'

 

Contrar așteptărilor, instanța nu s-a pronunțat încă asupra dosarului penal împotriva celor trei suspecți principali, deoarece a fost depistat un martor care până acum era de negăsit. Instanța dorește în continuare o încercare de audiere a acestei femei. Prin urmare, cauza penală împotriva celor trei suspecți principali a fost amânată pentru o nouă audiere în luna august.

Instanța a achitat totuși trei co-inculpați români. Potrivit judecătorilor, dosarul arată că aceștia nu au fost implicați intenționat în organizarea infracțională. Și procurorul însuși a cerut achitarea. Potrivit acesteia, deși cei trei efectuaseră servicii de cerșetorie pentru principalii suspecți, ei nu au putut fi legați în mod concret de exploatarea a patru femei din America de Sud și România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel