Olanda. Plângeri în instanță pe bandă rulantă, din cauza chiriașilor români: „Sunt imposibili“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Disputa între vecini din Vriezenveen escaladează: la cel mai mic semn de probleme, poliția intervine pentru a calma spiritele. Și totul, spun ceilalți vecini din complex, după ce s-au mutat acolo mai mulți români care creează o larmă îngrozitoare.

Unul este deranjat de chiriașii români, iar aceștia din urmă de camerele de luat vederi. Doi vecini de la Oosteinde din Vriezenveen sunt în război deschis, încât un judecător trebuie să se ocupe acum de această problemă. 

"Încercați să ajungeți la un acord între voi, vorbiți unii cu alții, acesta nu este locul potrivit pentru a ajunge la o soluție ca vecini", au fost cuvintele înțelepte ale judecătorului Zweers în această dimineață de vineri, în mod repetat. Dar chiar și atunci când Zweers a sugerat ca avocații să încerce să găsească o soluție între ei, în timpul unei amânări de 15 minute, concluzia pentru ambele părți a fost: domnule judecător, puteți să vă ocupați de asta. Relația dintre cei doi vecini de pe Oosteinde a fost serios stricată de ceva timp. 

I-am întrebat deja pe vecini dacă locatarii între orele 22.00 și 8.00 nu puteau ajunge la casele lor prin partea cealaltă. Dar asta nu este posibil.

Deși la început s-au înțeles destul de bine, atmosfera s-a schimbat atunci când cuplul a adus chiriași români. Vecinul a declarat că locatarii români treceau pe lângă ferestre și se uitau tot timpul înăuntrul caselor. Femeia se simțea acum nesigură în propria casă și în jurul acesteia și, prin urmare, a instalat trei camere de supraveghere. 

Plângeri în instanță pe bandă rulantă, din cauza chiriașilor români

 

Un pericol există inclusiv pentru fiul cuplului de români, potrivit chiar vecinei. "De asemenea, se întâmplă că ei să continue să pună la loc dale pe care eu le-am scos de pe propriul meu teren Sunt imposibili", a spus ea. "Pentru a putea strânge probe, am instalat aceste camere de luat vederi." 

Camerele încep să înregistreze de îndată ce vecinii apar la fereastră. Dar românii cer acum în instanță ca aceste camere să dispară. Aceștia simt că li s-a încălcat intimitatea. Mai ales că camerele sunt îndreptate spre casa lor și chiar încep să clipească imediat ce cuplul apare la ferestre. Le este teamă că imaginile vor apărea online. Potrivit vecinului, vecinii nici măcar nu mai sunt filmați. "Între timp, o bucată de bandă adezivă a fost plasată peste camerele de luat vederi, astfel încât să se vadă doar calea.", potrivit Tubantia.nl. 

Judecătorul Zweers va decide peste două săptămâni dacă camerele de luat vederi trebuie să fie îndepărtate. Dar a subliniat din nou: "Astăzi sunt camerele de luat vederi, mâine va fi altceva.  Cel mai bun lucru este să ajungem la un acord“, a conchis judecătorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel