Olanda: Personalul sanitar, premiat cu 1.000 de euro pentru eforturile depuse în combaterea pandemiei

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Angajaţii din domeniul sanitar din Olanda, asistente, infirmieri, îngrijitori sau angajaţi de la curăţenie, nu însă şi medicii din această ţară, vor primi o bonificaţie de 1.000 de euro net pentru eforturile lor suplimentare depuse în timpul pandemiei de coronavirus, a anunţat joi ministrul olandez al Sănătăţii, Hugo de Jonge, citat de EFE.

 

Bonificaţia este un mod de a "mulţumi" sectorului sanitar pentru "eforturile adiţionale" realizate în timpul pandemiei, având în vedere că activitatea lor s-a desfăşurat "ziua şi noaptea" şi mulţi lucrători din acest sector au fost nevoiţi să muncească "ture duble" în ultimele luni, în aceste vremuri "fără precedent", a precizat ministrul olandez.

Suma de 1.000 de euro este destinată infirmierilor, asistentelor, personalului de pe ambulanţe şi lucrătorilor din toate sectoarele de asistenţă medicală care s-au confruntat direct sau indirect cu criza coronavirusului.

Acest colectiv, spre deosebire de medici, se confrunta cu probleme salariale. Parlamentul olandez a cerut executivului la începerea pandemiei, în martie, să acorde acest bonus lucrătorilor sanitari pentru eforturile depuse, iar guvernul a promis că va studia solicitarea atunci când situaţia se va afla sub control. Hugo de Jonge a precizat că bonificaţia va intra în conturile acestor angajaţi din această toamnă şi a subliniat că aproximativ 800.000 de persoane vor beneficia de această sumă, care va reprezenta 800 de milioane de euro din bugetul Ministerului Sănătăţii.


Institutul de Sănătate Publică (RIVM) a informat joi că în Olanda s-au produs în ultimele 24 de ore trei noi decese provocate de noul coronavirus şi 111 noi contagieri, iar bilanţul total a crescut la 6.100 de decese şi 49.914 de cazuri confirmate de infectare cu SARS-CoV-2.
În total, 11.863 de persoane au fost spitalizate în Olanda în urma contractării maladiei COVID-19, potrivit Agerpres.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel