Olanda. Pedeapsă revoltătoare pentru doi români care au ucis un bărbat după o bătaie: 70, respectiv 90 de zile pentru omor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Sentințe de închisoare în apel pentru o încăierare mortală în Cartierul Roșu din Amsterdam. Doi cetățeni români au primit pedepse de 70, respectiv 90 de zile de închisoare după ce un bărbat a murit în urma unei bătăi încasate de la aceștia.

Doi români au fost condamnați de Curtea Supremă la pedepse de 70, respectiv 90 de zile de închisoare pentru implicarea lor într-o încăierare în Cartierul Roșu, în 2016. În timpul încăierării, Robert Gerritsen, în vârstă de 32 de ani, a fost ucis.

Cei doi români s-au luat la bătaie cu un grup din Voorthuizen pe 3 septembrie 2016. După această încăierare, cei doi au fugit, dar au fost urmăriți. Unul dintre ei a ajuns apoi în apă. Când a ieșit, l-a văzut pe Gerritsen împingându-l pe prietenul său de două ori. Pentru a-și proteja prietenul, bărbatul l-a lovit pe Gerritsen cu pumnul. Gerritsen a murit o zi mai târziu în urma acestei lovituri.

Potrivit Curții, românul nu putea să prevadă că lovitura sa de pumn va avea o consecință atât de dramatică. Prin urmare, nu a existat intenție de a ucide, a fost verdictul. 

Parchetul și apărarea românilor au susținut că aceștia au acționat în legitimă apărare și în timpul luptei anterioare, însă Curtea nu a fost de acord cu acest argument.

Anterior, instanța hotărâse deja că principalul suspect a acționat în legitimă apărare și a impus o pedeapsă de trei luni de închisoare cu suspendare și 150 de ore de muncă în folosul comunității. Celălalt suspect a primit o pedeapsă de 70 de zile de închisoare cu suspendare parțială. Tatăl lui Gerritsen a reacționat foarte dezamăgit la acel verdict la momentul respectiv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel