Olanda. O româncă a născut în parcarea spitalului o fetiță perfect sănătoasă. Cristina: „Pare ireal. După două ore eram înapoi acasă“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Cristina Budea, o româncă de 37 de ani din Leeuwarden a născut recent a doua fiică. Nașterea a decurs atât de repede încât nu a mai ajuns la spital. Fetița s-a născut în parcarea spitalului, iar Mihai, proaspătul tătic, a ajutat la aducerea sa pe lume.

„Pare atât de ireal. Ca și cum nu aș fi plătit prețul“, spune Cristina Budea. Cu toate acestea, îi vine greu să creadă ce s-a întâmplat în urmă cu doar trei săptămâni. „În mod normal, nașterea este dureroasă, dar eu abia am simțit ceva'', a adăugat ea.

Era ora 1.00 în noaptea de miercuri 12 spre joi 13 mai când româncei, care astăzi împlinește 37 de ani, i s-a rut apa. Contracțiile nu au început imediat, așa că soțul ei, Mihai, a decis să se întoarcă din nou la somn. Cristina, încă puțin încordată de ceea ce urma să se întâmple, a scotocit prin sufragerie. „Un pic de aspirat și ordine, oricum nu puteam să dorm și am simțit doar niște crampe ușoare“, povestește ea pentru Leeuwarder Courant.

Moașa trebuia să treacă să o consulte în cursul nopții pentru a vedea cât de dilatat este colul. Dar când contracțiile s-au îndesit, soțul ei a decis să sune din nou. „Veniți la spital și vă voi pregăti o cameră'', le-a spus moașa, Monique Sirag.  Cristina și-a făcut valiza de maternitate și s-a pregătit mental pentru o noapte lungă; nașterea dureroasă, care a durat ore întregi, a primei sale fiice, Diana, era încă vie în memoria mămicii.

O româncă a născut în parcarea unui spitalul din Olanda o fetiță perfect sănătoasă

 

Cu mașina, cuplul s-a deplasat la spitalul MCL, aflat în apropierea casei lor. Dar când au intrat în parcarea de la camera de urgență, femeia a simțit brusc nevoia să împingă. Nu mai putea să meargă, așa că soțul ei a adus repede un scaun cu rotile. „Dintr-o dată s-a întâmplat atât de repede, încât am simțit deja capul“. Și-a strigat soțul, care trebuia să prindă copilul. „A fost atât de ireal, de parcă mă priveam de la distanță. M-am gândit: nu se poate să fie adevărat?“, a rememorat Cristina.

Era îngrijorată mai ales pentru copil, pentru că nu așa planificase nașterea. Între timp, Mihai a chemat moașa, care a ieșit în fugă din spital împreună cu două asistente, un teanc de cârpe și o trusă de naștere. Când au sosit, Sirag abia reușea să se descurce în ultima parte a nașterii, urmărită de colegii ei din maternitate din spatele ferestrelor. La ora 3:35, Sofia Alexandra s-a născut pe asfaltul parcării spitalului.

Cristina: „Pare ireal. După două ore eram înapoi acasă“

 

Îngrijorările Cristinei s-au dovedit a fi nefondate. Fetița era perfect sănătoasă, iar mama trecuse și ea foarte bine peste naștere. Așa că, după controalele obișnuite, micuța familie a fost lăsată să plece acasă. „La ora 5 eram acasă. Cel mai mare dintre noi, pentru care am găsit rapid o bonă, dormea ca un buștean“, a mai spus ea.

Faptul că nașterea celui mai mare dintre copiii, în 2015, a fost atât de dificilă, a fost motivul pentru care cuplul de români a amânat mult timp o a doua sarcină. ''Dacă și prima naștere ar fi decurs atât de ușor, poate că am fi avut patru sau cinci copii'', spune Cristina râzând.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel