Olanda. O româncă riscă să fie condamnată la închisoare după ce a furat din 32 de magazine

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

O româncă riscă să fie condamnată la închisoare pentru doi ani și 10 luni după ce a fost comis o serie de furturi în 32 de magazine.

O româncă în vârstă de 37 de ani riscă să fie condamnată la închisoare după ce a furat produse în valoare de 9000 de euro în 32 de magazine din zone diferite din Olanda. 

Din primele informații, se pare că femeia cu cetățenie română nu este la prima condamnare pentru furt. Românca a furat produse de înfrumusețare și machiaje din 32 magazine din mai multe zone din Olanda, precum Westervoort, Lunteren, Nunspeet, Ermelo, Harderwijk, Zevenaar, Geleen, Volendam și IJsselstein

În ciuda eforturilor depuse de polițiști pentru a o face pe femeie să vorbească despre furturile comise, aceasta nu a menționat decât că locuiește în România și este mama a doi copii. 

Femeia a folosit tehnica de furt „nomad”

Parchetul a declarat că este vorba despre o metodă foarte cunoscută de furt în Olanda, numită „metoda nomad”. Această tehnică de furt constă în a-ți stabili mai multe ținte de furt în orașe cât mai mici. Ideea este că hoțul își alege un lanț de magazin, în orașe mici și apropiate, astfel încât furtul să decurgă rapid, eventual într-o zi. Odată văzut cu „comoara”, hoțul părăsește țara. 

Din cauza celor 30 de furturi din magazinele Kruidvat și două din magazinele Trekpleister, procurorul a solicitat o pedeapsă cu închisoarea de 34 de luni. Există suficiente dovezi, inclusiv înregistrări video de pe camerele de supraveghere. 

Daunele reclamate până acum se ridică la aproximativ 9000 de euro, însă, în realitate este posibil ca acestea să fie mult mai mari. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, procurorul cere, în orice caz, ca românca să returneze cei 9000 de euro.

Tribunalul va pronunța sentința pe 26 februarie.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel