Olanda. Noi detalii în cazul românilor care au forțat 10 românce să se prostitueze: „M-a drogat și violat pe drum“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Schimbare bruscă de situație. „Victima” a trimis mai multe mesaje vocale în care era de acord să întrețină relații intime
Schimbare bruscă de situație. „Victima” a trimis mai multe mesaje vocale în care era de acord să întrețină relații intime

Doi cetățeni români, de 37, respectiv 43 de ani, sunt judecați la Arnhem după ce au fost arestați, sub suspiciunea de proxenetism și trafic de persoane. Femeia de 37 de ani cere să iasă din închisoare și susține că este tot o victimă a bărbatului, reținut și el în dosar.

Românca de 37 de ani cere să fie judecată în libertate.  Instanța însă a decis că va rămâne în arest pentru a o împiedica să ia legătura și astfel să influențeze femeile pe care se presupune că le-au exploatat și care s-au întors în România și Moldova, urmând să fie audiate în calitate de martore în această toamnă.

Și românul de 43 de ani a fost  audiat prin videoconferință și a cerut să se întoarcă la adresa de domiciliu din Lelystad și să revină la serviciu, la abatorul unde lucrase anterior. Instanța a respins cererea Mai mult, de îndată ce bărbatul va fi eliberat, el va fi extrădat în Italia, unde are de executat încă 22 de luni de închisoare pentru o tâlhărire și privare de libertate, potrivit gelderlander.nl.

Cât despre românca judecată în același dosar, procurorul este dispus să îi acorde circumstanțe atenuante și să admită că ea a fost pusă sub presiune de român și lovită de el, dar nu scapă de acuzațiile de proxenetism căci, și după ce cei doi s-au despărțit, ea ar fi continuat să exploateze victimele.

Drogată și violată pe drum. Avea doar 18 ani

 

Printre victimele lor se numără 10 femei tinere din România și Republica Moldova. Femeile au fost amenințate cu violența și forțate să practice prostituția. Victimele, care au fost adesea abordate prin internet, spun că au fost aduse în Olanda sub false pretexte. Una dintre femei spune că a fost drogată și violată pe drum. Avea doar optsprezece ani. I-au luat actele de identitate și i-au spus că are de returnat cheltuieli pentru aducerea ei în Olanda, forțând-o să practice prostituția.

Alte femei mai spun că românul a amenințat că le va omorî dacă nu îi execută ordinele. Astfel, ele au fost adăpostite la diferite adrese unde cuplul român a decis când și cu cine să facă sex și pentru câți bani. Din încasări, femeile vedeau doar o mică parte din bani. Unele dintre ele au reușit să fie salvate de polițiști, dare le-au salvat din spatele geamurilor roșii din Olanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel