Olanda. Muncitori români rămași pe drumuri, după un incendiu. Proprietarul le sare în ajutor: „Comori de oameni. Nu pot să-i dezamăgesc“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Emoții puternice după ce un nou incendiu a devastat un camping din Epe, Olanda. Mai multe construcții provizorii au fost afectate de un incendiu pus, se pare, de o mână criminală. Printre cei afectați se numără și un cuplu de muncitori sezonieri români.

Pentru a mia oară, parcul de recreere De Koekamp din Epe a fost devastat de incendii. O cabană a fost cuprinsă de flăcări, sâmbătă noapte, iar alte două au fost grav avariate. 

O cabană a fost complet arsă. „Un bărbat și o femeie dormeau în ea. Oameni harnici din România'', spune vecinul Frank. Din fericire, au reușit să iasă la timp. Dar ei stăteau afară în pantaloni și fără nimic. Deja se strâng haine pentru ei.   

Proprietarului campingului din Epe, Gert Wajer, îi pare deosebit de rău pentru o familie de români, după ce locuința lor a fost distrusă în incendiu: "Plâng foarte mult".  Între timp, el a demarat și o campanie de strângere de fonduri pentru cuplul de români, care a fost strămutat duminică seara. 

Rulota lor a fost incendiată complet, duminică dimineață, în jurul orei două. Cabana de alături a fost grav avariată. În timp ce mai devreme în acea noapte, în cealaltă parte a terenului, o magazie de lemn arsese deja.

 

Muncitori români, rămași pe drumuri, după un incendiu

 

„Dacă ar fi vrut să mă lovească pe mine sau tabăra, ar fi dat foc la fermă“, mai spune Gert Wajer. El presupune că incendiul nu îl viza pe el sau alte persoane. La urma urmei, era o cabană goală și un hambar gol“. Deși nu poate nega că acestea nu au fost primele incendii din tabăra sa. „Când a ars o magazie de lemne aici, primăvara trecută, am primit amenințări. De către persoane care au fost nevoite să părăsească parcul din cauza comportamentului neadecvat. Dar acest lucru a fost rezolvat de mult timp. Așa că este un mister pentru mine'', mai spune el.     

Între timp, proprietarul campingului se ocupă de cuplul de români, care a fost strămutat duminică dimineață. „Ei au reușit să scape la timp din cabana lor, dar aceasta este nelocuibilă din cauza incendiului. Este vorba despre un cuplu din România. Nu am avut niciodată mulți rezidenți permanenți, dar ei încă locuiau aici. Deși au fost, în mod regulat, și în România timp de câteva luni. Comori de oameni, pe care nu puteam să-i dezamăgesc'', mai spune Wajer cu privire la chiriașii săi, citat de destentor.nl.

 

„Comori de oameni. Nu pot să-i dezamăgesc“

 

„Acum nu mai au nimic. Au plâns mult, iar duminică seara tremurau de frig. Nu le mai rămăsese nimic, așa că am aranjat pentru ei un bungalow cu încălzire centrală. De asemenea, am început o campanie de colectare pentru ei: oamenii pot aduce aici haine, bani și alimente“, a adăugat Wajer.

Acestea nu sunt primele incendii din parcul de agrement De Koekamp. Chiar în luna iunie a anului trecut, o magazie de lemne din camping a ars. Doi bătrâni au fost salvați cu greu. 

Iar când, în octombrie 2017, mai multe incendii violente au fost declanșate într-o perioadă scurtă de timp în Epe, De Koekamp a fost lovit și el de două ori. În vara anului 2017, două mașini au luat foc în fața intrării în parc. La începutul anului 2016, o cabană a fost distrusă de un incendiu. 

Din câte se știe, nimeni nu a fost judecat vreodată pentru toate aceste incendii. În timpul seriei de incendii din 2017, poliția a reținut un bărbat, de 34 de ani din Epen, și un tânăr, de 18 ani, fără domiciliu sau reședință fixă. Dar, în timp ce se aflau în custodie, un alt incendiu a izbucnit în sat. Aceștia au fost eliberați la scurt timp după aceea. 
[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel