Olanda. Doi români, înșelătorii de amploare cu proprietăți de închiriat: Sute de persoane păgubite în șase ani

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi români au fost  arestați pentru fraudă cu anunțuri false de închiriere de proprietăți în Olanda. Sute de păgubiți ai rețelei care funcționa de mai bine de șase ani.

Doi suspecți au fost arestați în România în cadrul unei anchete privind o fraudă de amploare cu anunțuri de închiriere de locuințe în Olanda. Sute de persoane au fost păgubite în acest fel.

Suspecții au postat reclame false pentru apartamente pentru chirie pe platforme online și a convins sute de victime să plătească chirie de una sau două luni fără a vizita mai întâi proprietatea. Victimele au plătit înainte de a vizita locuința închiriată. Abia după ce au plătit a devenit clar că nu era disponibil niciun apartament sau casă. 

Escrocheriile ar fi început în 2015. Potrivit Eurojust, suspecții au folosit serviciile de mesagerie online pentru a răspândi anunțurile false. Comunicând prin intermediul sistemelor de mesagerie, suspecții au reușit să rămână anonimi, iar plățile au fost transmise în conturi bancare din diferite țări pentru a ascunde și spăla veniturile din infracțiuni.

Ancheta privind înșelătoria pe internet este o colaborare între autoritățile române și olandeze. În timpul a două percheziții domiciliare, au fost confiscate telefoane, calculatoare și o sumă mare de bani, scrie Eurojust. Autoritățile olandeze au depus mandate de arestare europene pentru suspecți, pentru a-i urmări în justiție în Olanda.

Procuratura română DIICOT și poliția din Râmnicu Vâlcea au lucrat împreună într-o echipă comună de anchetă (JIT) cu procuratura și poliția olandeză de la Haga. Ancheta a fost facilitată prin intermediul Eurojust, Agenția UE pentru Cooperare în Justiție Penală, inclusiv finanțarea JIT , organizarea reuniunilor de coordonare și consiliere strategică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel