Ce au găsit oficialii străini prezenți la ceremoniile de la Ateneu în camera de hotel

Oficiali străini prezenți la Ateneul Român, la evenimentul care a marcat preluarea oficială de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, au găsit în camera de hotel vinul „Celebrăm Unirea“ de la Domeniile Avereşti din judeţul Vaslui și bomboane Chokotoff, un brand al multinaţionalei mondelez, scrie zf.ro.

În astfel de situații, oficialii sunt întâmpinați cu produse 100% locale, dar nu a fost posibil pentru că România nu mai are nicio fabrică de ciocolată cu capital privat local,  potrivit sursei citate. 

 Ciocolata Poiana, a companiei Mondelez, era produsă în Bulgaria, însă o parte dintre bomboanele din potrofoliul firmei erau fabricate în România, după ce a fost încheiat un acord cu producătorul brașovean Rap Confectionery.

Toate aceste informații vin în contextul în care, la doar o zi după ceremoniile de la Ateneul Român, compania Nestle a anunțat că a decis să închidă singura fabrică pe care o are în România, la Timişoara. Astfel, sute de oameni vor rămâne fără locuri de muncă, după ce gigantul elveţian a decis să mute întreaga afacere în Ungaria, din cauza modificărilor apărute pe piaţă.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24