OFICIAL. ITALIA impune CARANTINĂ OBLIGATORIE pentru ROMÂNI

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Roberto Speranza, ministrul Sănătății din Italia anunță măsuri de carantină pentru toate persoanele care vin din România sau Bulgaria.

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a anunțat vineri, 24 iulie, că a semnat o nouă ordonanță care adaugă România și Bulgaria pe lista țărilor considerate cu risc epidemiologic.

„Tocmai am semnat un nou ordin care prevede carantină cetățenilor care au stat în România și Bulgaria în ultimele 14 zile. Această măsură este deja în vigoare pentru toate țările extra UE și extra Schengen.
Virusul nu este învins și continuă să circule. Din acest motiv încă avem nevoie de precauție și atenție“, anunță Roberto Speranza.

Săptămâna trecută, guvernul de la Roma a interzis intrările în Italia din ţări unde rata de infectare cu coronavirus este prea ridicată: Serbia, Muntenegru și Kosovo, Armenia, Bahrein, Bangladesh, Brazilia, Bosnia-Herţegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană. Tot atunci ministrul Sănătății din Italia anunța că monitorizează cu atenție România, Croația, Bulgaria și Serbia, cu posibilitatea de a introduce aceste țări pe această listă neagră.

Anunțul a fost făcut după ce Roberto Speranza l-a întâlnit pe ministrul de Externe Luigi Di Maio. Cei doi oficiali au discutat despre cadrul epidemiologic la nivel internațional.

Măsura intră în vigoare de astăzi.

Sunt și excepții: Personalul navigant și cei care transportă mărfuri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel