Claudiu Bejan, găsit mort într-o cameră de hotel din Mamaia

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Claudiu Bejan, găsit mort într-o cameră de hotel din Mamaia. Sursa - gorjeanu.ro
Claudiu Bejan, găsit mort într-o cameră de hotel din Mamaia. Sursa - gorjeanu.ro

Claudiu Cătălin Bejan, fost director al Penitenciarului Poarta Albă, dar care a fost și secretar de stat al Ministerului Justiției pe probleme de penitenciare, da și șef al ANP, apoii șef al Corpului de Control al premierului, a fost găsit decedat într-o cameră de hotel din Mamaia.

Din primele informații, se pare că bărbatul ar fi făcut un infarct și era cunoscut cu probleme cardiace.

În prezent, Claudiu Bejan era director la Secretariatul General al Guvernului. Anterior a fost consilier al ministrului Justiției, Ana Birchall.

 

Cine era Cătălin Bejan

 

Claudiu Bejan era membru al Clubului Rotary, o organizație de oameni de afaceri și specialiști, reuniți pe plan mondial, care oferă ajutor umanitar, mai spus sursele pentru Gândul.ro.

Claudiu Cătălin Bejan a fost director general al Adminstraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) începând cu 2013 până în 2016, când s-a pensionat. Acesta primea lunar o pensie de aproximativ 12.3000 de lei, potrivit declarației de avere.

Ministrul Justiției de atunci, Raluca Prună, i-a cerut la începutul anului 2016 demisia, în contextul inflației de cărți scrise în penitenciare, însă acesta a refuzat să plece de la conducerea ANP.

Înainte de a conduce ANP, din februarie 2010 până în mai 2012 a fost director adjunct la Penitenciarul Poarta Albă.

Anterior, Claudiu Bejan a fost director al Direcţiei Reintregrare Socială din ANP (septembrie 2008 – ianuarie 2010), director adjunct la Penitenciarul Poarta Albă (septembrie 2007- august 2008) şi director al aceluiaşi penitenciar, din noiembrie 2002 până în august 2007.

Bejan şi-a început cariera ca ofiţer instructor, în septembrie 1995, la Penitenciarul Slobozia, de unde, în mai 1997 a ajuns la ANP pe un post de consilier juridic, pe care l-a ocupat până în octombrie 2002.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel