Ofițer jandarm face PRAF jandarmeria: I-a PROVOCAT pe protestatari

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Alin Florian Banu, un fost ofițer din Jandarmerie care are o îndelungată experiență în serviciul operativ spune că Jandarmeria a incitat protestatarii.  El specifică totodată că jandarmeria nu a respectat principiul proporționalității, folosind gazele lacrimogene încă de la ora 16:00, în loc să-i extragă din mulțime pe cei câțiva agitatori.

Iată mesajul fostului ofițer în Jandarmerie: 

ZIUA ÎN CARE SPERANȚA DEMOCRAȚIEI A FOST JUCATĂ ÎN BOCANCI
Ca fost ofiter in Jandarmerie (cu liceu militar, Academie si 7 ani în operativ, pot sa emit o serie de păreri pertinente asupra celor întâmplate pe 10 August, în Piața Victoriei, cu privire la acțiunea Jandarmeriei, care, din punctul meu de vedere, poartă vina pentru ce s-a întâmplat:

-Jandarmeria, in zilele premergătoare protestului, a INCITAT protestatarii, prin comunicate de presă belicoase, dublate de declarațiile unor fruntași PSD, care au promis represalii dure la adresa manifestanților (care s-au concretizat) ;

-Jandarmeria a INCITAT manifestanții atât prin aducerea unui număr exagerat de luptători la inceputul protestului, cât si prin dotarea afișată de către dispozitivul Jandarmeriei- nu s-a respectat principiul GRADUALITĂȚII, dispozitivul afișând o atitudine fățiș OFENSIVĂ. Aici se mai impune o precizare, pentru că tot se face mare tam-tam referitor la furtul armei: din câte știu eu, la misiunile de AROP (Asigurare și Restabilire a Ordinii Publice),ca și cutumă, nu se poartă armamentul individual din dotare (pot să fie înarmați cu arme de foc ofițerii/comandanții de subunități, dar mai rar trupa), tocmai pentru a PREVENI astfel de incidente- ceea ce mă face să cred că cei care au întocmit Planul de Acțiune au luat în calcul FOLOSIREA ARMAMENTULUI DIN DOTARE împotriva manifestanților ;

-Jandarmeria nu a respectat principiul PROPORȚIONALITĂȚII, printr-un răspuns disproporționat la acțiunile manifestanților; astfel, au început utilizarea gazelor lacrimogene undeva între orele 16-17, cand mulțimea era pașnică, mai puțin câțiva agitatori care aruncau CU PET-uri (pet vs. luptator echipat complet in echipamentul de protectie= gaze pentru toată Piața) ; au mai incitat manifestanții și prin deplasarea unei coloane de luptători (din care au fost agățați acei doi nefericiți care au fost bătuți de către manifestanți) PRIN MIJLOCUL PROTESTATARILOR - geniul militar care a decis mișcarea respectivă ar trebui să-și schimbe cariera. Nici nu mai intram in analiza acțiunilor individuale ale unor luptători, care au agresat oameni care NU erau violenți.

- PROCEDURILE SPECIFICE prevăd că, în astfel de situații, în care în masa de demonstranți există persoane /grupuri violente SE PROCEDEAZĂ LA IZOLAREA ȘI EVACUAREA TURBULENTILOR, nu la intervenția nediscriminată asupra întregii mase a manifestanților;

-Este evident că Jandarmeria a anticipat /dorit/ pregătit si orchestrat escaladarea violențelor.
-Cine au fost agitatorii? Ultrașii? Oamenii PSD-ului trimiși să provoace violențe? Români sătui de un infect de Guvern? Alții cu alte interese politice? Probabil toate la un loc.

Mesaj pentru jandarmi 

Dragi FOȘTI colegi de Academie, ofițeri, care ați participat aseară la reprimarea violentă a românilor de bună-credință și pe care v-am vazut în dispozitiv privind imaginile live din celălalt capăt al Europei, știți voi, există o galerie a marilor personalități militare din istoria acestui popor: Averescu, Ecaterina Teodoroiu, Antonescu, Milea (care a fost asasinat pentru ca a refuzat reprimarea militară a manifestanților în '89), Trosca, morții de la Otopeni din' 89, iar mai recent, mari personalități cum ar fi Andreescu sau Bunoaica. Și alte sute de mii de militari-eroi ai României. VOI NU O SĂ VĂ REGĂSIȚI NICIODATĂ ÎN RESPECTIVA GALERIE. O sa fiți in cealaltă, alaturi de torționari, securiști, corupți (cum au fost mai toți șefii Jandarmeriei de după Andreescu si alte sute de condamnați penal pentru corupție).
Și încă ceva- rugați-vă sa nu vină ziua când, în loc de 200.000 de oi, veți avea în fața 50.000 de lupi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel