Ochi de pisică, dulcele copilăriei. Rețeta tradițională de la bunica

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Ochi de pisică, dulcele copilăriei. Rețeta tradițională de la bunica  / Foto: Captură video youtube
Ochi de pisică, dulcele copilăriei. Rețeta tradițională de la bunica / Foto: Captură video youtube

Doar cinci ingrediente și mai puțin de o jumătate de oră de muncă și veți fi răsplătiți cu unele dintre cele mai bune prăjituri din copilărie: ochi de pisică.

Prăjiturele nostalgice ale copilăriei numite ochi de pisică în România, amprente sau ochi de înger în germană sunt o gustare iubită de toată lumea. Nume diferite în limbi diferite, dar practic aceeași rețetă pentru aceleași prăjituri, ochii de pisică par a fi tradiționale în multe țări.

În general, fursecurile sunt foarte ușor de făcut, dar ochii de pisică sunt chiar mai ușoare decât majoritatea fursecurilor: fără ingrediente sofisticate, doar unele de bază, ieftine, fără a fi nevoie să puneți aluatul la frigider pentru o vreme înainte de coacere, fără a fi nevoie de tăietori, practic nu puteți da greș cu aceste fursecuri cu amprente.

 

Ochi de pisică - Ingrediente 

 

- 300 g de făină de toate tipurile 
- 200 g unt nesărat la temperatura camerei
- 100 g zahăr 
- 1 ou mediu sau mare
- dulceață sau gem la alegere
- zahăr pudră opțional

 

Ochi de pisică - Instrucțiuni

 

Preîncălziți cuptorul la 175 grade Celsius. Tapetați două tăvi de copt cu hârtie pergament.

Puneți făina, untul moale, zahărul și oul în bolul mixerului vertical și procesați scurt timp.  Alternativ, amestecați aluatul într-un bol obișnuit cu un mixer de mână.

Întoarceți aluatul pe suprafața de lucru și frământați foarte scurt pentru a aduce aluatul laolaltă și a forma o bilă. Rupeți bucățele mici de aluat și formați bile mici, cam cât o cireașă. Apăsați cu degetul mare în mijlocul fiecărei bile pentru a crea o fantă.

Amestecați foarte bine jeleul sau gemul cu o lingură pentru a-l face neted și ușor de întins. Apoi, adăugați o cantitate mică de jeleu sau gem în fiecare bucată folosind o linguriță.

Așezați primul lot de fursecuri cu amprente pe una dintre tăvile de copt pregătite. Apoi, se introduc în cuptorul preîncălzit și se coc timp de aproximativ 10-15 minute, până când devin foarte ușor aurii. Verificați primul lot în mod repetat după primele 10 minute, fursecurile nu trebuie să se întunece prea tare, trebuie să rămână destul de palide.

În timp ce primul lot de fursecuri este în cuptor, pregătiți al doilea lot. Așezați noul lot pe a doua tavă pregătită (nu puneți niciodată fursecurile pe o tavă fierbinte, se vor întinde prea mult).

Lăsați fursecurile coapte pe tava de copt timp de aproximativ 10 minute, apoi transferați-le pe un grătar de sârmă pentru a se răci complet. Când se răcesc, pudrați-le cu zahăr pudră, dacă doriți.

Notă :Folosiți un cântar de bucătărie digital pentru a măsura ingredientele atunci când coaceți; garantează pentru cele mai bune rezultate.

 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel