Oana Stănciulescu: Articolele lui Eminescu despre CORUPȚIE ar fi interesante pentru PSD

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Jurnalista Oana Stănciulescu le sugerează liderilor politici de la putere să citească publicistica lui Mihai Eminescu, măcar de ziua poetului. 

"Măcar de ziua lui să-l citim ... aud ca ministrul Culturii spune ca Eminescu a scris poezii cam luni, de asta nu le-a putut retine.... poate incearca cu publicistica. Articolele despre coruptie ar fi foarte interesante pentru PSD", a scris Oana Stănciulescu pe pagina ei de Facebook, făcând refreire la interviul pe care l-a dat ministrul Culturii la Digi 24 ocazie cu care nu a știut nici o poezie întreagă a lui Emiescu.

Oana Stănciulescu publică și două fragmente din Opera lui Mihai Emiescu despre cazurile de corupție din vremea respectivă, pe care le redăm integral:

„Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei şi a nulităţii recompensate […]. Această privelişte îi ia poporului încrederea în valoarea muncii şi în siguranţa înaintării prin merit. Dându-le zilnic exemplu că, fără a şti ceva şi fără a fi muncit, cineva poate ajunge bogat şi om cu vază […] contagiul intelectual devine din endemic epidemic, trece de la restrânsul grup […] la grupuri din ce în ce mai numeroase de cetăţeni.” Mihai Eminescu, Opere, XIII, p.124

„Voi arătaţi prin zilnică pildă că corupţia e mijlocul cel mai lesnicios de trai în România. Acesta este spiritul cel rău care desface societăţile româneşti şi le nimiceşte pân-în sfârşit; acesta este veninul care dă loc la mişcări sociale şi la nemulţumire […] contribuie a destrăma spiritul public, a-l face să nu mai crează nici în drept, nici în bine, a nu mai aştepta nimic de la muncă, totul de la tertip şi de la apucătură”, Mihai Eminescu, Opere, XIII, pp.111-120

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel