O tonă de artificii și petarde, găsite în casa unui singur individ. "Se pregătea" de revelion 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Petardele și multe dintre artificii sunt interzise de legislația din România, însă cu toate acestea, în fiecare an, de sărbători, nu lipsesc din marile orașe. Cum este posibil? Indivizii le aduc și le vând la negru populației. 

Peste 900 kilograme de petarde şi artificii au fost descoperite în urma unei percheziţii la domiciliul unui bărbat din Sectorul 1 al Capitalei.

"În dimineaţa de 5 decembrie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept", informează Biroul de presă al DGPMB.

Întrucât existau date şi indicii că un bărbat ar deţine şi comercializa, mai ales în mediul online, cantităţi însemnate de materiale pirotehnice, la data de 5 decembrie a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în vederea probării activităţii infracţionale a bănuitului.

Ce pățești dacă vinzi petarde? 



"Bărbatul a fost depistat şi condus la audieri, iar cantitatea de articole pirotehnice a fost sigilată şi ridicată de către poliţişti", arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive, efectuată fără drept.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel