O televiziune din Suedia anchetează o asistentă medicală româncă

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Pregătire medicală zero, dar diplome și licențe autentice, este acuzația adusă mai multor asistente medicale din România care lucrează în Suedia.

Jurnaliștii postului public de televiziune din Suedia spun că încă sunt în desfășurare cazuri ale unor asistente românce care urmează cursurile unei școli profesionale din România, însă doar pe hârtie, anunță Digi Tv.

Conform sursei citate, ministerul Educației susține că știe de această situație și promite măsuri drastice. Televiziune suedeză relatează cazul unei asistente românce intervievate care a lucrat acolo full-time între 2007-2014, susținând că în același timp ea a urmat cursurile școlii, tot full-time.

Însă, autoritățile suedeze nu pot da de urma impostorilor. ”Fiind diplome autentice, fiind legitimații de asistentă medicală semnate de Ordinul Moașelor și Asistentelor Medicale din România totul arată foarte bine pe hârtie”, a declarat pentru DIGI Jazz Munteanu, jurnalist la postul public de televiziune din Suedia. Directorul școlii post liceale care a apărut în presa suedeză neagă orice acuzație. ”Nu suntem o școală de fabricat diplome. Dacă au primit notă la examen, înseamnă că au fost la școală, din moment ce au note”, a susținut Camelia Țăran, postliceala Dimitrie Cantemir, Târgu Mureș.

”Este o infracțiune” susține Mircea Timofte, președintele Ordinului Asistenților. ”Dacă școala a dat o diplomă fără ca elevul să fie la școală, mai mult să fie în afara țării și să și lucreze pe acolo, școala aia ar trebui desființată” a mai declarat el pentru Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel