O ţară UE pune România pe lista ROŞIE. Se cere dovada vaccinării sau carantină timp de 14 zile

Andreea Cosma / 17 iul 2021, 23:09 Salveaza PDF Comentarii

Malta a inclus România, alături de alte state, în zona roșie în funcție de gradul de răspândire a virusului SARS-CoV-2 și solicită românilor, la intrare, dovada vaccinării, pentru a nu îi băga în carantină timp de 14 zile, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit informațiilor publicate de autoritățile malteze, statele/zonele de proveniență a persoanelor care sosesc în Republica Malta sunt clasificate în funcție de gradul de răspândire a virusului SARS-CoV-2, în zona roșie, respectiv zona roșu-închis. România este inclusă, alături de alte state, în zona roșie.

 

Condiţii de intrare în Malta

 

Astfel, pentru a intra pe teritoriul Maltei, persoanele cu vârsta de peste 12 ani care sosesc din state incluse în zona roșie, printre care și România, trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

* să prezinte dovada completării, anterior călătoriei, a următoarelor formulare:

- formularul electronic de localizare a pasagerului (disponibil la pagina de internet: https://app.euplf.eu/#/),

- formularul național maltez de localizare a pasagerului;

- formularul referitor la starea sănătății (ambele documente sunt disponibile la pagina de internet: https://mia-prod-s3-cdn.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/06/MLA-PLF-HDF-2021.pdf

* să prezinte fie dovada efectuării vaccinului împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la administrarea celei de-a doua doze a vaccinului sau a dozei unice, după caz, fie rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de sosirea în Republica Malta. În situația prezentării unui test molecular negativ tip PCR, persoanele în cauză vor fi supuse măsurii de carantină, timp de 14 zile, conform dispozițiilor autorităților malteze, la un hotel ales de autorități, cu suportarea de către persoana vizată a costurilor aferente;

* să nu prezinte niciun simptom al infectării cu virusul SARS-CoV2.

 

Vaccinuri şi certificate recunoscute de statul maltez

 

Conform informațiilor comunicate de autorități, pe teritoriul maltez sunt recunoscute vaccinurile aprobate de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA): Pfizer-BioNTech; Moderna, Vaxzevria Astra -Zeneca, Johnson&Johnson, iar efectuarea vaccinării poate fi atestată prin prezentarea unuia dintre următoarele certificate: Certificatul de Vaccinare eliberat de autoritățile sanitare malteze; Certificatul digital european COVID (eliberat de unul dintre statele UE sau Confederația Elvețiană); Certificatul de Vaccinare emis de către Autoritatea Națională de Sănătate (NHS) din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord; Certificatul de Vaccinare emis de Autoritatea Sanitară din Dubai; Certificatul de Vaccinare emis de autoritățile sanitare din Turcia.

 

Excepţii pentru anumite categorii de persoane

 

Sunt și categorii de persoane care nu au obligația de a prezenta un certificat de vaccinare la sosirea în Republica Malta, însă trebuie să prezinte un test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 ore anterior sosirii în Republica Malta. Este vorba de persoanele care nu pot fi vaccinate din motive de sănătate. Suplimentar, acestea au obligația de a obține o autorizație scrisă de intrare pe teritoriul Republicii Malta de la Direcția de Sănătate Publică malteză; femeile însărcinate, cu condiția prezentării unui certificat medical (tradus în limba engleză); copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani sau cetățenii maltezi sau cetățenii străini cu rezidența în Republica Malta, care la data de 14 iulie 2021 se aflau în străinătate.

Sunt exceptați de la măsura prezentării testului molecular (tip PCR) negativ și de la măsura carantinării copiii cu vârstă de până la 5 ani.

Autoritățile pot dispune ca persoanele care călătoresc în Republica Malta să fie supuse obligației de testare la sosirea în țară, dacă provin dintr-o zonă considerată cu risc ridicat. Cheltuielile de testare sunt suportate de persoana în cauză.

 

Surse de informaţii pentru români

 

MAE recomandă informarea temeinică anterior deplasării în Republica Malta prin consultarea paginii de internet: http://www.mae.ro/node/51947 și a paginilor de internet ale autorităților malteze:

https://www.maltairport.com/covid19/arrival/

https://deputyprimeminister.gov.mt/en/health-promotion/covid-19/Pages/travel.aspx

https://www.visitmalta.com/en/info/new-covid-19-updates/

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy