O ţară europeană relaxează restricţiile şi redeschide localurile cu acces limitat

Andreea Cosma |
Data publicării:
restaurant
restaurant

Finlanda a redeschis luni cafenelele, barurile şi restaurantele, după şase săptămâni de la închiderea lor în contextul pandemiei de COVID-19, însă cu restricţii privind programul şi limita de persoane, în condiţiile în care contagierile cu noul coronavirus au întrat în remisie în întreaga ţară, relatează EFE.

Restricţiile privind limita de persoane vor fi mai aspre în regiunile cu o mai mare incidenţă a virusului, unde cafenelele vor fi deschise până la ora 18:00 cu o treime dintre persoane, iar restaurantele până la ora 19:00 cu jumătate din capacitate.

În regiunile din sudul ţării, cele mai populate din Finlanda, este permis să se servească alcool până la ora 17:00, inclusiv pe terase, însă saloanele de dans şi discotecile vor rămâne închise.

Sectorul gastronomiei din Finlanda (MaRa) consideră că o parte importantă dintre restaurante şi localuri de noapte vor rămâne închise, având în vedre că accesul limitat al persoanelor determină în multe cazuri ca deschiderea lor să nu fie rentabilă.

 

Finlanda redeschide localurile cu acces limitat după o scădere a incidenţei de COVID-19



În restul ţării, unde incidenta contagierilor este mai mică, barurile şi restaurantele vor putea fi deschise până la ora 23:00 la 50 şi respectiv 75 % din capacitate, însă nu vor mai putea servi alcool începând cu ora 22:00.

Finlanda menţine în vigoare starea de excepţie declarată la 1 martie pentru a combate pandemia, fapt ce a permis autorităţilor să închidă barurile şi restaurantele după o săptămână în regiunile confruntate cu un ritm ridicat al contagierilor.

Potrivit Institutului Naţional pentru Sănătate şi Bunăstare din Finlanda (THL), incidenţa din ultimele două săptămâni a scăzut cu 38 % faţă de cele 14 zile anterioare, ajungând la 85,3 contagieri la 100.000 de locuitori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel