O ţară europeană anunţă relaxarea restricţiilor în majoritatea regiunilor

Andreea Cosma |
Data publicării:
restrictii covid polonia
restrictii covid polonia

Polonia va relaxa unele restricţii legate de coronavirus în 11 din cele 16 regiuni ale sale începând de luni şi intenţionează să anunţe o foaie de parcurs pentru alte măsuri de relaxare săptămâna viitoare, a anunţat ministrul Sănătăţii, Adam Niedzielski, relatează dpa.

Numărul de noi infecţii este în scădere, dar situaţia variază între regiuni, a declarat Niedzielski într-o conferinţă de presă.

Începând de miercuri, numărul mediu de noi infecţii înregistrat în şapte zile a scăzut cu peste 20% comparativ cu săptămâna trecută. Totuşi, al treilea val rămâne vizibil în numărul mare de decese: încă 740 au fost raportate miercuri, numărul total de decese ajungând la 63.473.

În 11 regiuni mai puţin afectate, începând de luni, unii elevi cu vârsta cuprinsă între 7 şi 9 ani vor putea să revină în şcoli, care vor funcţiona în sistem hibrid, la şcoală şi la distanţă.

În plus, frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare se vor putea redeschide.

 

Unde vor rămâne restricţiile în vigoare



În cinci regiuni preponderent sudice şi vestice, Silezia, Silezia Inferioară, Polonia Mare, precum şi Opole şi Lodz, toate actualele restricţii vor rămâne în vigoare. Aceasta înseamnă limite mai stricte pentru numărul de persoane permise în marile magazine şi în biserici, centre comerciale închise şi învăţământ la distanţă pentru toţi elevii.

O serie de restricţii rămân neschimbate la nivel naţional: hotelurile rămân închise până la 3 mai, în timp ce restaurantele pot să servească la terasă şi să livreze la domiciliu.

Miercurea viitoare, Polonia va prezenta un plan pentru redeschiderea unor părţi ale economiei, inclusiv hoteluri şi restaurante. De asemenea, guvernul va analiza posibilitatea ridicării obligativităţii de a purta mască în spaţiul exterior, a menţionat Niedzielski. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel